Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2013,
9.16

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 2. 2013, 9.16

8 let, 3 mesece

Nevidna svetloba, ki nas greje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ob vse višjih cenah ogrevanja je iskanje drugačnih, ekoloških virov ogrevanja zelo pogosto. Ena od možnosti, ki se ponujajo na tržišču je ogrevanje z infrardečo svetlobo.

Kako ogrevamo? Ogrevanje z infrardečo svetlobo predstavlja eno od tehnologij nove genaracije, ki so jo združili v panelih za ogrevanje Sunlife, ki so edinstveni ogrevalni sistemi zadnje generacije, s pionirsko tehnologijo proizvajanje toplote preko infrardečih plošč z nano delci srebra in negativnimi ioni. Infrardeči žarki povzorčajo nihanje molekul in s tem sproščajo človeku prijazno energijo v obliki toplote, ki na nas deluje tudi zelo pozitivno, živa bitja in predmete pa ogrevajo na podoben način kot sonce, le da ne ogrevajo zraka, pač pa vse v svoji neposredni bližini. Takšna toplota tako ni le koristna, ampak je tudi ugodna in prijazna.

Dodatni pozitivni učinki Ker imajo paneli Sunlife sestavne dele prekirte s srebrovimi delci slednji že na samem panelu uničijo številne bakterije, ki se v stiku s panelom razgradijo, posledično pa ogrevanje na takšen način pripomore tudi k čistejšemu in bolj svežemu zraku že v nekaj minutah po vklopu. Prav zato so grelni paneli priporočljivi za družine z majhnimi otroci, za ljudi s kožnimi težavami, za tiste, ki imajo probleme s koncentracijo in potrebujejo veliko počitka, paneli pa med povsem ekološkim ogrevanjem oddajajo tudi negativne ione, ki odstranjujejo bakterije in nečistoče, kot so recimo dim tobačnih izdelkov, prah, plesen, pršice in drugi delci, ki škodijo dihalnim potem.

Namestitev grelnih panelov in ogrevanje Paneli, ki jih lahko namestimo na strop ali stene imajo svojo prednost tudi v tem, ker so zelo tanki in lahko, njihove debelina je le 2 centimtera, montaža samih panelov pa je lahka in hitra, njihov izgled je zelo nevsiljiv, saj so večinoma v beli barvi in se tako kot kameleon skrijejo na vašem stropu. Paneli se med montažo priključijo na električno omrežje in se povežejo s termostatom, kiuravnava želeno temperaturo v prostoru, velika prednost takšnega ogrevanja pa je tudi v tem, da infrardeči žarki ne ogrevajo zraka, ki se nato, ko je segret dviga k stropu, ampak vse okoli nas: tla, stene, predmete v sobi in ljudi. Vse to v zameno ogreva okolico na naraven, ekološki in varčen način.

Kako infrardeči paneli in ogrevanje z n jimi vplivajo na človeka? Med ogrevanjem z infrardečimi paneli se dokazano pospešuje krvni obtok, infrardeči žarki segrevajo vodo v telesu na enak način kot terapevtske naprave za zdravljenje s toploto, krepijo pa tudi imunski sistem, ne izsušujejo dihalnih pot, preprečujejo neprijetne vonjav, so odlični za alergike saj uničujejo pršice in bakterije, zmanjšujejo stres po celodnevni aktivnosti in sproščajo napete mišice.

V podjetju Ekosen, ki v Sloveniji ekskluzivno trži ogrevalne panele Sunlife imajo na voljo več različnih dimenzij panelov za različno velike prostore, s tem pa tudi več različnih moči, ki prostore ogrevajo s približno 45 do 65 odstotkov nižjo porabo virov energije od ostalih običajnih sistemov ogrevanja.

Ne spreglejte