SiolNET. Trendi Dom
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Naravna kopalnica

3

termometer

Željo po sodobnem, prijetnem in udobnem interjerju kopalnice dosežemo s pretežno uporabo naravnih materialov, svetuje arhitektka Ana Kosi iz salona notranje opreme Elementare.

Na strokovnjaka za opremljanje domov Igorja Hočevarja in arhitektko Ano Kosi se je z željo po strokovnem nasvetu za oblikovanje nove kopalnice obrnila naša bralka. Želi si prijetne kopalnice z veliko kadjo za dve osebi, tuš kabino s kanaleto, dvema umivalnikoma in dovolj shranjevalnimi površinami.

Zasnova kopalnice: – Željo po sodobnem, a hkrati prijetnem in udobnem interjerju v kopalnici dosežemo z uporabo naravnih materialov, kot sta kamen in les, ki lahko v celoti nadomestita klasične ploščice, pojasnjuje Ana Kosi.

Prostorska razporeditev kopalnice je preprosta, zasnovo pojasnjuje arhitektka. Desno od vhoda sta kad in prha, levo je stena z ogledalom, umivalniki in omaro. – Desni, mokri pas je odet v naravni kamen, travertin. V nasprotju z na primer marmorjem ima ta kamen prijeten učinek v prostoru, izbiro utemeljuje strokovnjakinja za opremljanje notranjih prostorov. Prav tako se ta vizualno odlično povezuje z lesom, še pravi. Med tuš kabino in kadjo je steklena predelna stena. Na ta način prostor ostane bolj odprt in navidezno večji. – Bivalni del kopalnice zaznamuje leseni tlak (les kot najbolj topel in taktilno prijeten material). Danes namreč obstajajo leseni tlaki, ki so vodoodporni (enak tlak se uporablja na zunanjih terasah, jadrnicah). Les je lahko tropski tik ali pa domači hrast oziroma macesen. Tlak naj bo oljen, še svetuje Kosijeva. – Stena, na kateri je obešena konzolna omara in na katero sta položena dva umivalnika, je prekrita z ogledalom. Desno od umivalnikov je nanjo pritrjena tudi omarica, ki naj bo bela in čim bolj neopazna, skoraj "zlita" s steno. Vse stene v bivalnem delu kopalnice so prebarvane z lateks oz. pralno barvo, nikjer ni ploščic. – Kopalnici bodo svojevrstno dušo vdahnili skrbno izbrani detajli, še pravi arhitekta, med njimi našteje: izbrani lestenec (namesto klasične kopalniške luči), zanimiv obešalniki za brisače, estetsko oblikovan radiator, dodatne sedalne in odlagalne površine, ki v kopalnici pričarajo udobje (te naj bodo lesene).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin