Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 6. 2021,
9.21

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča MERKUR

Natisni članek

MERKUR Inex Ultra Frame poletje Vrt Vrt bazen advertorial

Četrtek, 3. 6. 2021, 9.21

2 meseca, 2 tedna

Najboljša vodna zabava na domačem vrtu

Vsebino omogoča MERKUR

Poletje je pred vrati, okolica hiše je urejena. Manjka le še kotiček, kjer se bomo v poletni vročini po delovnem dnevu sprostili in osvežili. Poleg sprostitve in osvežitve v vročih dneh pa bodo počitnice na domači "plaži", glede na epidemiološke razmere, letos zares najboljša izbira.

Bazeni poleg sprostitve in ohladitve v poletnem času nudijo tudi zabavo. Če imate bazen že dlje časa v mislih, je skrajni čas, da uresničite skrite želje in si ustvarite lasten raj na domačem vrtu. | Foto: Getty Images Bazeni poleg sprostitve in ohladitve v poletnem času nudijo tudi zabavo. Če imate bazen že dlje časa v mislih, je skrajni čas, da uresničite skrite želje in si ustvarite lasten raj na domačem vrtu. Foto: Getty Images

Z izbiro kakovostnega bazena si na domačem vrtu ustvarite poletni prostor za preživljanje časa z družino in prijatelji. A pred samim nakupom razmislite o vaših potrebah in željah.

Izberimo bazen, prilagojen našim željam

Glede na razpoložljivi prostor, ki ga imamo na vrtu, rezerviran za ta namen, lahko izbiramo med okroglimi, ovalnimi in pravokotnimi bazeni. Okrogli in manjši so primernejši za preživljanje trenutkov v dvoje, za vodno zabavo pa lahko izberemo katerokoli obliko, pomembno je le, da je bazen dovolj velik, da lahko v njem uživamo z družino in prijatelji. Večji bazeni merijo v globino tudi prek enega metra, zato vedno poskrbimo za varnost najmlajših. Večina sodobnih bazenov prav tako omogoča enostaven dvig stopnic, da otroci ne bi nepričakovano splezali vanj.

Če želimo trajnejši in stabilnejši bazen, ki ne zahteva večjih gradbenih posegov v okolico, je nakup montažnega prostostoječega bazena, katerega konstrukcija omogoča, da lahko ostane na prostem skozi vse leto, najboljša izbira. Gre za pocinkan jeklen obod, v katerega je vpeta folija, ki služi kot hidroizolacija. Ti bazeni so na voljo v srednjem in višjem cenovnem razredu ter imajo daljšo življenjsko dobo.

Priporočamo bazen Intex Ultra Frame

Bazen Intex Ultra Frame je dovolj velik, da v njem lahko čofota cela družina. | Foto: Bazen Intex Ultra Frame je dovolj velik, da v njem lahko čofota cela družina.
Dno in stranice bazena so narejene iz troslojnega, izjemno odpornega, materiala SUPER-TOUGH(r), ki je sestavljen iz poliestrskega nosilnega sloja z dvostranskim laminiranim PVC-materialom. Oblika Intex nudi izjemno stabilnost tudi brez dodatne podpore. Bazen je debelejši in trdnejši od prejšnjih modelov, omogoča večje polnjenje ter je odporen proti vodnemu tlaku. Robovi so okrogli in ohlapni, da se lahko otroci varno igrajo.

Glavne prednosti bazena Inex Ultra Frame:

• masivna konstrukcija,

• dolga življenjska doba,

• XTR-tehnologija.

Priprava terena za postavitev bazena

Bazen postavimo na sončno in brezvetrno lego, da bo tako kopalna sezona lahko daljša, ne da bi morali vodo dogrevati. Površina, na kateri bo bazen stal, mora biti povsem ravna in trdna. Travnata površina je manj primerna, saj lahko rastje prodira med konstrukcijo bazena, poleg tega pa voda, ki brizga iz bazena, še pospeši rast. Ob bazenu naj bo dovolj prostora za nemoteno gibanje, pa tudi za namestitev dodatnih elementov, kot sta denimo črpalka in lestev.

Na področju zasnove montažnih bazenov je v zadnjih letih na trgu tudi pestra ponudba modelov, ki nudijo tudi stilsko popestritev okolja. Medtem ko so bili prejšnja leta večinoma na voljo le bazeni z belim lakiranim jeklenim obodom, so sedaj na voljo tudi takšni, v imitaciji lesa ali naravnega kamna. Navsezadnje bo bazen postal pomemben del vašega vrta.

bazen, poletje | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Kako do čiste vode v domačem bazenu?

Peščeni filter je najboljša zagotovitev, da boste imeli vedno čisto in bistro vodo. Bazen Inex Ultra Frame vključuje peščeni filter Intex, ki je najboljša kombinacija med optimizacijo cene in čiščenjem vode bazena na področju filtrirnih sistemov. Črpalka ima moč 4,5 l/h. Priporočen dnevni čas delovanja za tovrstni bazen je do 6 ur.

Peščeni filtri so izjemno zmogljivi, imajo močne črpalke, kar vpliva na kakovost vode v bazenu in tudi zmanjša porabo sredstev za nego vode. Tovrstni filtri so tudi enostavni za čiščenje.

Bazen na domačem vrtu bo navdušil tako najmlajše kot tudi malo večje. | Foto: Getty Images Bazen na domačem vrtu bo navdušil tako najmlajše kot tudi malo večje. Foto: Getty Images

Zagotovimo čim daljšo življenjsko dobo bazenu

Da si zagotovimo optimalno in čim daljšo uporabo domačega bazena, ga najprej postavimo v skladu z navodili, pri čemer je ključnega pomena priporočljiva zunanja temperatura,  ki mora biti med 18 in 22 stopinj Celzija. Ta omogoča uspešno namestitev notranje folije. Pred vremenskimi vplivi moramo ustrezno zaščititi tudi filtrirni sistem. Med kopalno sezono redno dodajajmo sredstva za nego vode, da preprečimo razvoj alg. Ko bazen ni v uporabi, naj bo vselej pokrit s pokrivalom.

Pri klasičnem montažnem bazenu, kot je Inex Ultra Frame, je treba po šestih do sedmih letih zamenjati notranjo PVC-folijo, ki zaradi UV-vpliva postane porozna, težje pa se po tem obdobju odstrani tudi atmosferska umazanija. Menjava PVC-folije je enostavna, z novo pa dobimo vtis, da smo dobili tudi nov bazen.

Pripravili smo izbor bazenov, ki jih lahko najdete v MERKURJU:

 
 

MERKUR nudi pestro izbiro izdelkov za vodno zabavo na domačem vrtu. Obrnite se na njihove svetovalce, ki vam bodo pomagali pri izbiri pravega bazena in opreme.

Ne spreglejte