Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 2. 2012,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 6. 2. 2012, 12.11

8 let

Naj predsoba ne bo le odlagališče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pogosto se veža namesto prostora dobrodošlice spremeni v odlagališče oblačil, obutve, dežnikov in športne opreme. Kako iz prenapolnjene predsobe ustvariti prijeten in urejen prostor?

Predsoba je prvi prostor, v katerega vstopimo, ko odpremo vhodna vrata v svoje stanovanje ali hišo. V njej se zjutraj pripravljamo na odhod od doma, si ob deževnih dneh z olajšanjem sezujemo premočeno obutev in pozimi slečemo debele zimske plašče. A vse prehitro se zgodi, da predsoba postane odlagališče vseh mogočih stvari, v kaosu obutve in oblačil vseh družinskih članov pa se odhod od doma lahko spremeni v nočno moro, premetavanje v iskanju drugega para rokavic in posledično še večji nered. Sledi nekaj nasvetov, kako predsobo spremeniti v prijeten in organiziran prostor, kjer bo vsaka stvar našla svoj kotiček.

Priročna klop Manjša klop je, če imamo zanjo prostor, zelo priročen kos pohištva v predsobi. Ne le, da se nanjo lahko usedemo in si v miru zavežemo vezalke, ob prihodu iz trgovine nanjo odložimo vrečke z nakupi ali nanje posedemo otroke, dobro lahko izkoristimo tudi prostor pod in nad njo. Pod klop namestimo premične predale ali lino zapolnimo s košarami in škatlami, v katere pospravimo drobnarije, kot so copati za goste, športni rekviziti in podobno. Pod klop lahko zložimo tudi obutev – v tem primeru tla zaščitimo s primerno podlogo.

Omare Pogosto je hodnik najmanjši prostor v stanovanju, zato v njem ni ravno veliko prostora za velike omare. Če lahko, postavimo vsaj eno omaro, ki sega do stropa. Vanjo pospravimo oblačila, ki jih v trenutni sezoni ne potrebujemo. Pozimi tako vanjo pospravimo prehodne jakne in vetrovke, v toplejših mesecih pa zimske plašče, bunde in dodatke, kot so šali, kape in rokavice. Manjše kose, kot so dodatki, pospravimo v vreče iz blaga ali škatle.

Stojalo za dežnike Da ob deževnih dneh iz predsobe ne napravimo jezera, tik ob vhodna vrata postavimo stojalo za dežnike. Če na stojalo dežnike pospravimo šele, ko so suhi, jih skrbno zapremo z varnostnim paščkom, saj se v nasprotnem primeru dežniki radi zapletejo med seboj. Preverimo tudi, da se v posodi z dežniki ne nabira voda, saj ta lahko sproži neprijetne vonjave.

Predpražnik iz kamenčkov Rešitev za mokre in blatne čevlje je preprost predpražnik iz kamenčkov, ki ga lahko naredimo tudi sami. Na večji plastični pladenj ali podoben predmet nasujemo okrogle prodnike, ki jih naberemo na sprehodu ob reki ali morju. Na tako pripravljen "predpražnik" odložimo mokre ali blatne čevlje in s tem pred blatnimi lužami obvarujemo preostale površine. Kamenje lahko nato enostavno speremo pod tekočo vodo in že so pripravljeni na novo deževje.

Zrcalce, zrcalce na steni, povej … V naši navadi je, da se pred odhodom še zadnjič pogledamo v ogledalo. Da prihranimo prostor, lahko tega postavimo kar na vhodna vrata, na steno ob njih pa raje postavimo kakšen kaveljček več za obešanje oblačil. Primerno mesto za ogledalo je tudi stranica omare.

Kje so moji ključi? Tako, oblečeni in obuti ste pripravljeni na odhod, a kar naenkrat ugotovite, da ste brez ključev od avtomobila in stanovanja. Brezglavemu iskanju se lahko preprosto izognete tako, da na omarico v predsobi postavite lepo skodelico in se navadite, da ključe ob prihodu v stanovanje odlagate vanjo, ali pa na steno obesite ploščo s kaveljčki, na katere lahko zataknete ključe.

Ne spreglejte