Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 10. 2012,
12.00

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 15. 10. 2012, 12.00

3 leta, 8 mesecev

Mislimo prihodnost na Mesecu oblikovanja 2012

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Izpostavljeni dogodki v Mesecu oblikovanja bodo: Design Expo, Konferenca prehrana in zdravje ter Mala turistična arhitektura.

DESIGN EXPO

Design Expo je drzen oblikovalski vsepanožni razstavno-sejemski dogodek, uvod v Mesec oblikovanja. Postaja edinstveno stičišče strok, kot ga ne najdemo nikjer drugje v regiji. Znova bo zaživel kot prostor razstav, predavanj, predstavitev in dogodkov, a obenem tudi kot prostor neformalnih stikov in naključnih srečanj, kjer se bodo porajala nova nenavadna sodelovanja. Vključuje razstavo Brezčasnega slovenskega oblikovanja in male turistične arhitekture, Oder 180° ter druge podrobnosti, ki štejejo. 18.-19. oktobra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

KONFERENCA PREHRANA IN ZDRAVJE

Konferenca prehrana in zdravje: SCENARIJI PRIHODNOSTI ZDAJ

Hrana je vir užitka in energije, pa tudi vedno večja globalna industrija. Kateri so aktualni megatrendi in kakšni so izzivi prihodnosti? Kakšno vlogo ima funkcionalna hrana in kakšno visoka tehnologija? In kako se v vse to vključuje oblikovanje? Teh vprašanj se bodo lotili analitiki, svetovalci in strokovnjaki z različnih področij, saj bodo v bližnji prihodnosti vplivala na zdravje in vitalnost tako posameznikov kot družb in držav. Ni naključje, da konferenco letos organiziramo v sodelovanju z revijo Scenario in strokovnjaki z Inštituta zaštudije prihodnosti, Kobenhavn.

Pridružite se nam na Gospodarskem razstavišču, 19. oktobra.

MALA TURISTIČNA ARHITEKTURA

Mala turistična arhitektura je svež perspektiven izvozno-uvozni koncept z oceno "pisan na kožo" slovenskemu gospodarstvu, kulturi in identiteti. Kaj o njem mislijo poznavalci, strokovnjaki, župani, turistični delavci in podjetniki, kakšne so njihove izkušnje, poslovni modeli in inovativni pristopi in kakšen potencial mu pripisujejo, boste izvedeli na okrogli mizi z naslovom Prihodnost male turistične arhitekture v Sloveniji, ki se bo v okviru Meseca oblikovanja odvijala 18. oktobra, med 13. in 15. uro na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Poleg okrogle mize bo 18. in 19. oktobra, med 10. in 16. uro, na ogled tudi razstava 50 mednarodnih primerov majhne inovativne turistične arhitekture v kombinaciji s poslovnimi koncepti, ki poudarjajo genius loci in prikazujejo rešitve prihodnosti.

Ne spreglejte