Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 8. 2013,
13.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Manca Špik dom sveča romantika okras vonj

Sobota, 10. 8. 2013, 13.46

8 let

Manca Špik: Dom brez svečk ne obstaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pevka Manca Špik ima, kot priznava, svojo malo obsesijo. Svečke. Dom brez svečk zanjo sploh ni dom.

Manca se je nad svečkami, tistimi okrasnimi, ki lepo gorijo in dajejo stanovanju poseben čar, navdušila, ko sta s sestro še živeli skupaj. "Že takrat, ko sva študirali, je bilo v stanovanju veliko svečk, ki sva jih seveda tudi vedno prižgali. Bilo mi je všeč in trudili sva se, da je bilo vedno nekoliko drugače, svečke pa so pričarale pravo vzdušje," je povedala Manca, ki je svoje navdušenje nad svečkami v lastnem stanovanju še razvila.

"Stanovanje je polno svečk. Vedno, takoj ko pridem domov, najprej stopim v stanovanje, zaprem vrata in prižgem svečke. Imam jih povsod: v kopalnici, spalnici, dnevni sobi, le v garderobni sobi jih ni. Tudi ko si privoščim kopel, prižgem svečke. Všeč mi je, kako gorijo, imam tudi posebno omarico, kjer so vedno na zalogi," pove Manca, ki uporablja le manjše svečke, tistih velikih pa ne. "Všeč so mi te manjše, čajne svečke. Tistih velikih na svečnikih nimam, pa tudi mislim, da bi slej ko prej z voskom, ki teče z njih, kaj uničila. Te male so priročne in mi nudijo posebno zadovoljstvo, tudi če jih prižgem pod uparjalnikom," pravi Manca.

Manca na uparjalnik nalije tudi dišeča olja, najraje ima vonj vanilje, sivke ali cimeta. "Sem že taka mojstrica, da se z vonji tudi igram, olja mešam med seboj in ob tem neznansko uživam," se nasmeji Manca, ki na srečo še nikoli ni s svečkami zanetila požara. "To bi bilo nevarno. Vedno ko grem spat, jih upihnem, nikoli jih ne pustim goreti."

In zakaj takšna ljubezen do svečk? "Sem izredno romantičen človek in svečke vedno pričarajo nekaj lepega, romantičnega. Ko se sproščam, ko uživam ob glasbi in soju sveč, se resnično lepo počutim," še pove Manca.

Ne spreglejte