Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 6. 2008,
10.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 26. 6. 2008, 10.39

8 let

Kopalniška dekoracija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Z različnimi dodatki poskušamo stanovanju vdahniti dušo in ga tematsko ali barvno popestriti.

Vaza na jedilni mizi, slika v dnevni sobi in barvni vzglavniki na sedežni garnituri so klišeji, na katere najprej pomislimo, ko nam nekdo omeni dekoracijo stanovanja. Vedno bolj pa opažamo, da trgovine z dodatki za dom bogatijo svojo ponudbo kopalniškega programa, kar kaže, da smo potrošniki pozornost dekoraciji posvetili tudi pri kopalnicah in zamenjali mišljenje, da mora biti to zgolj čim bolj uporaben prostor.

Ameriški stil

Pri meni se je vse skupaj pravzaprav začelo na potovanju po zahodni obali ZDA. Opazila sem, da so njihove kopalnice vse prej kot majhne, dolgi kopalniški pulti pa niso služili le kot odlagališče tisočih kozmetičnih pripravkov, ampak so bili presenetljivo lepo okrašeni. Brisače povezane s pentljo v barvi keramike, kozmetika lepo zložena v košare iz ratana, da ne omenjam sveč in cvetličnih aranžmajev. Seveda pri posnemanju ne gre pretiravati, pa vendar z drobno dekoracijo lahko vašo kopalnico (pa čeprav majhno) spremenite v pravo oazo.

Morsko vzdušje

Najpogosteje se odločamo za tematsko opredelitev prostora, zato je prva asociacija ob misli na kopalnico morje. To je klasična izbira, iz katere največkrat izhajamo pri izbiri modrih keramičnih ploščic. Na temo morske idile pa tudi na trgovskih policah najdemo največ izbire. Tisto prazno steno tako lahko obogatite s sliko morskega prizora obdano z lesenim okvirjem, model stare »brkače« pa vam bo vzbujal skomine na polički nad straniščem. Školjke, ki ste jih tako vestno nabirali na dopustu ob obali in so običajno končale nekje pozabljene, lahko sedaj dobijo mesto v stekleni vazi skupaj s tistimi prekrasnimi od morja zglajenimi kamenčki. Če nabiranje školjk ni ravno vaš hobi, naj vas potolažim, da se v trgovinah dobi na tisoče školjk prav posebnih eksotičnih oblik in barv.

Dodatki v barvi lesa

Moderni kopalniški interier je pravzaprav edini, ki ne prenese veliko »krame«, pa vseeno ne smemo pozabiti na serijo nujnih kopalniških dodatkov v podobi lončka za zobne ščetke, dozirnika za tekoče milo in posodice za bombažne krpice. Presenečeni boste, kako vaši kopalnici pristajajo takšni kovinski, v barvi »venge« ali takšni z imitacijo žlahtnega lesa. Upoštevajte le, da naj bodo enotni, saj le na ta način dosežete želeni učinek.

Nekaj preprostih idej za poživitev kopalnice:

- Šopek posušene sivke s svečniki iz vijolično obarvanega stekla in nežno roza brisačami bo beli kopalnici dodal pridih Provanse. - Sončno rumenimi in oranžnimi kopalnicami lepo pristajajo priročne košarice iz ratana, kamor lično zložimo šampone. - Zeleno kopalnico poživimo z dodatki svilenih marjetic, ki jih z okusom položimo ob umivalnik, na polico in ob kopalno kad skupaj z zeleno-rumenimi svečkami. - Plastični koš za perilo zamenjamo za takšnega iz ratana ali blaga. - V kopalno kad ali tuš kabino namestimo podloge proti zdrsu v obliki majhnih rožic, ki jih barvno uskladimo s kopalnico.

Ne spreglejte