Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 11. 2009,
13.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 13. 11. 2009, 13.04

8 let

Ko imaš kavbojke za preprogo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Omare, mize, komode že dolgo niso več le uporabni in praktični kosi pohištva. So kazalci naše osebnosti, estetike in tega se zaveda tudi italijanski modni jeans gigant, ki je zaplaval v te vode.

V salonu notranje opreme Artidea so v okviru Meseca oblikovanja pripravili družabno srečanje, ki so ga združili s predstavitvijo nove linije Successful Living from Diesel with Moroso. Diesel, ki je najbolj znan po jeansu, je pred kratkim začel sodelovati s podjetjem Moroso, s katerim sta izdelala nekaj res trendi kosov pohištva. Že po ogromnih mehkih sedežnih garniturah vidimo, da je kolekcija sproščena in udobna ter da se Diesel ni uprl svojim koreninam in je materiale za obleke le prelil na pohištvo. Zanimiva sta tudi kosa, ki bi navdušila glasbenike, saj je omarica narejena po navdihu škatle za zvočnike, ali pa miza s sliko mešalne mize. Zelo trendi pa je tudi preproga, ki je narejena iz kosov jeans hlačnic in je tako lepa, da ne upaš stopiti nanjo.

Patrizia Moroso, ki bdi nad celotno kolekcijo, je že pred časom povedala: "Sodelovali smo z ekipo, ki jo je vodil Dieslov kreativni direktor Wilbert Das – z željo ustvariti zanimivo alternativno idejo kolekcije, ki bi predstavljala dva zelo različna, vendar sočasna aspekta sodobnih trendov. Prvega, kjer prevladujejo temnejši toni, inspirirani z življenjem podzemlja, z agresivnejšo in enigmatično estetiko ter drugega z nežnejšimi, mehkimi, naravnimi linijami, ki vabijo in godijo."

Dogodka, na katerem je nekaj zimzelenih Sinatrovih uspešnic zapela Nuška Drašček, pa se je udeležila tudi oblikovalka Nika Zupanc – njen znameniti stol lahko najdemo v salonu. Modno zasnovan, a stol preprostih oblik, je izdelan kakovostno in dovršen z osebno barvno noto, ki je prilagojena posamezniku. Nika je o svojem oblikovalskem dosežku povedala: "Moje delo je na splošno navdihnjeno z vlogo ženske v sodobni družbi. Njen vsakdan, ljubezen, predanost, klišeji in tabuji, vse to je vodilo. Zaradi tega me vodi ustvarjanje pohištva z ženskim navdihom."

Med znanimi obrazi pa so najbolj izstopali zakonca Košir in Miro Mišljen.

Ne spreglejte