Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 3. 2018,
11.02

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Wienerberger

Foto: Wienerberger

Natisni članek

obnova dom streha advertorial

Sreda, 21. 3. 2018, 11.02

2 meseca, 2 tedna

Klasika, ki nikoli ne gre iz mode

Vsebino omogoča Wienerberger

Foto: Wienerberger

Bližajo se topli dnevi, ko vedno bolj razmišljamo tudi o večjih posegih v svoj dom. Naj gre za gradnjo nove ali pa prenovo stare hiše, izbira strehe je ključnega pomena.

Strešna kritina Bobrovec | Foto:

Streha je eden najpomembnejših elementov objekta, tisti, ki ostane nespremenjen desetletja in desetletja. V življenjski dobi neke zgradbe so pogosti številni posegi, spremembe in prenove, strešna kritina pa na strehi praviloma ostaja desetletja.

Čeprav je tudi to odvisno od marsičesa. Odgovor na vprašanje, kakšno kritino izbrati, ni preprost, v gradnji se je namreč zadnja leta marsikaj spremenilo, še več pa na strehah. A klasika je le klasika.

Glina kot naravni material namreč že tisočletja dokazuje svojo robustnost in trajnost. Streha Tondach je sistem, ki poleg osnovnega strešnika vključuje tudi pripadajoče keramične in nekeramične elemente. S celostno vrhunsko rešitvijo Tondach strešniki zagotavljajo zaščito in varnost ter energetsko učinkovitost v skladu z današnjimi vedno višjimi zahtevami na področju varčevanja z energijo in trajnostno gradnjo.

Trendi gradnje spreminjajo, a samo resnična klasika ostaja

Mnogi radi rečejo, da sta bila v začetku le ogenj in žgana glina. Potem je prišel Bobrovec, Tondachov strešnik, ki je preživel vse trende gradenj – od fevdalnih grofij srednjega veka prek Habsburžanov 19. stoletja in vse do današnjih, modernih oblik zgradb. Nekateri pravijo, da se vračajo šestdeseta ali osemdeseta leta, ampak ko gre za vprašanje gradnje, se vrača samo Bobrovec!

Proizvodnja strešnika Bobrovec se je razvijala in spreminjala skozi stoletja. Tako ima Bobrovec danes številne oblike in barvne možnosti, prilagojene za obnove zgodovinskih stavb in kulturnih spomenikov, ter sodobne moderne arhitekture.

Tondach strešnik Bobrovec prepriča s preprosto in nadomestljivo lepoto. Njegova tradicionalna zaobljena oblika spominja na strešnik, ki smo ga kot otroci najpogosteje narisali na streho svojih hišk.

Neminljiva lepota

Mnogo zgodovinskih zgradb v Sloveniji je tudi danes, po sanaciji in obnovi, prekritih prav s šarmantnim Tondach Bobrovcem. Njegova klasična lepota ni rezervirana samo za tradicionalno arhitekturo. Zaradi širokega nabora oblik in barv v mat in sijajni izvedbi je idealna rešitev za moderno arhitekturo.

Geometrijsko ravne in dizajnersko čiste linije ravno rezanega Bobrovca tega postavljajo v najožji izbor ne samo moderne, ampak tudi avantgardne arhitekture.

Vizualizacija strehe

Načrtujete pokrivanje strehe? Želite dobiti boljšo sliko, kako so videti naravni strešniki Tondach na določenih modelih hiše? Tondach vizualizacija strehe omogoča, da se celotni asortiman izdelkov vizualizira na različnih strehah.

Izberite hišo, ki jo želite preoblikovati, model strešnika, barvo in po izbiri tudi vrsto pokrivanja. Rezultat vizualizacije vam bo pokazal, kako je izbrani model strešnika videti na strehi.

Obstojna barva in kakovost

Različne površinske obdelave zgornje površine strešnika zagotavljajo obstojnost barv in trajno kakovost strehe, ki zadovolji tudi najzahtevnejše graditelje in naročnike. Za strešnik Bobrovec ne velja rek, da je lepota minljiva. Nasprotno, njegova lepota traja, kar se potrjuje vedno znova iz stoletja v stoletje. Poleg dokazane lepote Bobrovca in dolgotrajne lepote to potrjuje tudi 33-letna garancija.

Široka paleta barv

Odločitev o izbiri modela ali barve strešnika je veliko bolj preprosta, če si lahko ustvarite realno sliko pokrite strehe. Izbirate lahko med neverjetno paleto oblik in barv. Iz tega sledi več kot 400 različnih možnosti.

Vse barve Bobrovca

  Strešna kritina Bobrovec | Foto:

Brezčasni Bobrovec je lahko idealna rešitev za moderno klasiko in klasično gradnjo

Bobrovec je vlečeni strešnik malega formata in brez utorov. S svojo klasično lepoto je preprost in nevsiljiv. Spada med najbolj tradicionalne strešnike in je na razpolago v številnih oblikah. Posebej pri zgodovinsko in spomeniško zaščitenih objektih je tak strešnik odlična rešitev in garancija perfektne prenove in sanacije strehe. Ker pa klasika nikoli ne gre iz mode, je Bobrovec s svojim širokim spektrom oblik in barv primeren tudi za novogradnje in moderno arhitekturo.

Ravno rezan Bobrovec je tipična različica gladkega vlečenega strešnika z ravnim zaključkom, kar daje strehi geometrični karakter in jo optično podaljša. Strešnik priljubljene ravne oblike povsem ustreza tradicionalni gradnji, a obenem izpolnjuje trende sodobne arhitekture. Odlikujejo ga čiste, ravne linije.


PREBERITE TUDI:

Zakaj Tondach strešniki

PRENESITE PRIROČNIK:

Priročnik za gradnjo in obnovo

Ne spreglejte