Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 6. 2016,
10.41

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča SID banka

Foto: Thinkstock

Natisni članek

advertorial kredit fasada izolacija obnova

Ponedeljek, 20. 6. 2016, 10.41

2 meseca

Kakšna je prava debelina dobre fasade?

Vsebino omogoča SID banka

Foto: Thinkstock

Obnova hiše, fasada | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Pri obnovi fasade se ne izplača varčevati. S kakovostno izolacijo boste lahko zmanjšali stroške ogrevanja tudi do 30 odstotkov. Poleg debeline izolacije je pomemben tudi izbor materialov.

Z dobro izolacijo fasade boste poskrbeli za toplejše, prijetnejše in bolj zdravo bivanje. Preden se lotite obnove, pa se morate vprašati predvsem dvoje: kakšno vrsto izolacije izbrati in kakšni bodo stroški obnove.

Ne varčujte, saj se vam bodo stroški povrnili

Z vsakim centimetrom, ki ga boste dodali na ovoj svoje ohišje, vam bo topleje. Z dodatnimi centimetri se vam bodo zmanjšali tudi stroški za ogrevanje, tako da si boste zelo hitro povrnili stroške za investicijo v prenovo.

Debelino in vrsto izolacije morate prilagoditi predvsem klimatskim razmeram, v katerih stanujete, kot tudi materialom, iz katerih je narejena osnovna konstrukcija. Pri klasičnih gradnjah, kjer so uporabljeni materiali, kot so opeka, kamen ali beton, lahko izbirate katerikoli materiali za izolacijo, malo bolj previdni pa morate biti pri izolaciji montažnih objektov brez parne ovire, kjer morate uporabljati bolj paraprepustne toplotne izolacije.

Obnova hiše, fasada | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Najbolj pogosta izbira materiala – predvsem zaradi cene – je izolacija iz ekspandiranega polistirena (stiropora). Izolacija iz stiropora je cenovno ugodnejša, tako da se investicija zelo hitro povrne.

Tovrstna izolacija je izredno trpežna – tako na vlago kot na vročino. Plošče so izjemno lahke, prijazne do okolja, vgradnja je preprosta in razmeroma hitra.

Če bi radi izbrali tanjše materiale, vendar ne za ceno toplotne izolacije, potem priporočamo izbiro bakelitnih sistemov, ki imajo lahko tudi do 50 odstotkov  višjo toplotno izolacijo od stiropornih plošč.  Tudi z manj centimetri lahko dosežemo isto učinkovitost kot pri klasičnem stiroporu. Cena je sicer nekoliko višja, vendar je tovrstna rešitev primerna predvsem za tiste, ki se bojite, da boste z debelejšo izolacijo zatemnili prostore in če bi se radi izognili globljim okenskim odprtinam.

Z ugodnim kreditom do nižjih stroškov

Vsaka investicija je povezana z nezanemarljivimi stroški, vendar je pomembno, da se jo lotimo preudarno. Bolje, da na začetku tvegate malo večji strošek in si dolgoročno zagotovite optimalne pogoje bivanja, v katerih bodo mesečni stroški občutno nižji.

Da bi si lahko uresničili želje po energijsko učinkoviti stanovanjski stavbi, so vam v Hranilnici LON, Gorenjski banki in Abanki pripravili ugodne pogoje za kredit: v primeru fizične osebe bodo financirali do 30 tisoč evrov vaše naložbe v energijsko bolj učinkovit dom in vam s kreditom pokrili celotno naložbo. V primeru upravnikov stavb oziroma stanovanjske skupnosti/združenja etažnih lastnikov pa bodo financirali do 150.000 EUR naložbe.

Posojilo po neverjetni najvišji obrestni meri s 6M Euribor + 1,70% boste lahko odplačali v 15 letih.

Varčevanje, denar | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Kako do ugodnega kredita?

Poiščite najbližjo poslovalnico (Hranilnica LON, Gorenjska banka, Abanka) za eko kredit  SID banke in se dogovorite za termin sestanka, kjer vam bodo bančni strokovnjaki najbolje svetovali.

Vas zanima še več? Preverite tukaj in si zagotovite kredit, ki vam bo omogočil uresničitev sanj.

Bi radi obnovili blok?

Krediti Hranilnice LON, Gorenjske banke in Abanke so namenjeni tudi lastnikom stanovanjskih blokov. Poletje je pravi čas za obnovo stare fasade in za bolj podroben načrt za prihodnost. Naj se tudi vaš starejši blok vpiše med sodobne konstrukcije, kjer vas ne bo več bolela glava za visoke mesečne račune za ogrevanje in v katerem bo bivanje dobilo čisto nove dimenzije.

Kakšni so vaši načrti glede obnove stanovanja?

Ne spreglejte