Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 5. 2017,
10.36

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Gorenjska banka

Foto: Thinkstock, Gorenjska banka

Natisni članek

Gorenjska banka stanovanjski kredit stanovanje advertorial nepremičnine

Torek, 16. 5. 2017, 10.36

2 meseca, 1 teden

Kako je Primož prišel do sanjskega brloga

Vsebino omogoča Gorenjska banka

Foto: Thinkstock, Gorenjska banka

Stanovanje

Ne belite si več glave s tem, kako si boste uredili svoj novi dom. Naredili smo anketo med desetimi lastniki stanovanj in pri njih našli deset neprecenljivih nasvetov.

Nakup in obnovo stanovanja pogosto spremlja veliko dvomov, vprašanj, negotovosti in seveda stresa. Čeprav gre za eno večjih prelomnic v našem življenju, pa se vselitev v nov ali prenovljeni dom lahko sprevrže v pravo nočno moro – sami, brez pravih informacij in znanja.

Ni nujno, da je tako, zato smo vam pripravili izbor neprecenljivih nasvetov različnih posameznikov, ki so v zadnjih šestih mesecih bodisi kupili ali obnovili stanovanje ali hišo. Naj vam služijo kot izhodišče za lažje vselitev v nov dom.

Stanovanje | Foto:

Ana in Jure (26 in 32 let):

"Odločila sva se, da si bova prvi skupni dom ustvarila kar v mansardi dekletovih staršev. Ker nisva imela sredstev, da bi celotno izvedbo zaupala projektantu oziroma arhitektu, sva se načrtovanja lotila sama. Iskala sva najcenejše obrtnike na trgu, sama sva poiskala tudi najcenejše materiale. Vzelo nama je več časa in energije, ampak sva na ta način privarčevala kar nekaj tisoč evrov. Bodite neizprosni in se pogajajte za dobro ceno."

Metka (42 let):

"Ko sem se odločila za obnovo kuhinje in kopalnice, sem imela zelo natančno izdelan proračun. Ker sem se v salonu potem zaljubila v kuhinjo, ki je kar konkretno posegla v moj proračun, sem morala prihraniti pri obnovi kopalnice. Uspelo mi je tako, da sem zmanjšala površino keramike. Na tla sem sicer položila keramiko, stene sem prebarvala v oljnato barvo. Namesto razkošne kadi, ki je bila sprva predvidena, sem se odločila za manjšo prho. Stari radiator sem pustila noter, obnovila sem ga z novo barvo. "

Žana (35 let):

"Po drugem otroku nam je zmanjkalo prostora v stanovanju. Z možem sva se iz spalnice preselila v dnevno sobo, kjer zdaj spi najstarejši sin, mlajši hčerki pa ravno urejamo sobico na nekdanjem balkonu. Zasteklili smo ga s kakovostnimi pvc okni in ga dodatno znotraj izolirali – tako zunanje stene kot tla. Poleti bomo dodali manjši radiator in soba bo končana. Bo majhna, vendar ravno dovolj velika za enega otroka. Vanjo bomo lahko postavili pograd, pod katerim bo pisalna miza, in omaro ter regal za knjige."

kuhinja, stanovanje | Foto:

Janez (57 let):

"Lani sva z ženo končala obnovo stare hiše. Znanec nam je priporočal arhitekturni biro, ki je poskrbel za vse potrebno. Z ženo se nisva želela ukvarjati z vso logistiko, vse smo prepustili njim in njihovim izvajalcem. Cena je bila na koncu nekoliko višja, vendar sva dobila točno tisto, kar sva želela. Žena je končno dobila svojo sanjsko kuhinjo, jaz pa delavnico v vrtni lopi."

Luka in Sara (42 in 39 let):

"Ko sva iskala svoje stanovanje, nisva sploh vedela, kako se vsega skupaj lotiti. Po nekaj neuspešnih ogledih, kjer sva morala še pred vhodom v stanovanje podpisati pogodbo z agencijo, sva se odločila za malo drugačen pristop. V izbranih stanovanjskih blokih sva na oglasne deske obesila oglas, da kupujeva stanovanje, oddala sva ga tudi na spletu, pri tem sva odločno zavrnila sodelovanje z agencijami. Šlo nama je super. Tri mesece pozneje sva imela že ključe novega stanovanja v mestu."

Stanovanje | Foto:

Primož, (33 let):

"Od nekdaj sem sanjal o malo drugačnem stanovanju, ne maram zgoščenih blokovskih naselji. Ko sem našel staromeščansko mansardno stanovanje v mestu, ki je bilo potrebno kar konkretne obnove, sem vedel, da je to to. Obnova je bila kar naporna, ampak se je izplačala – po nasvetu prijateljice sem del stene pustil nedotaknjene – stare opeke so še vedno vidne, smo jih samo premazali. Ta antični element se noro dobro dopolnjuje s surovimi tramovi na stropu, ki so na srečo bili zdravi in smo jih samo prebarvali v temno rjavo barvo. Opremil sem ga minimalistično, to je res moj brlog."

Petra (38 let):

"Končno smo se lotili obnove tal v stanovanju. Prvotno so bila iz linoleja, že dolgo sem sanjala samo o parketu. V času obnove smo se morali preseliti iz stanovanja k moji tašči. Ker smo želeli, da bi bila obnova čim hitrejša, smo se odločili za tako imenovani gotov parket. Zapletlo se je pri sami montaži – lepiti ali ne? Na srečo smo se odločili, da smo parket na koncu položili z lepljenjem. Pri kolegici ga niso in pri hoji po njem odmeva, kot bi imeli laminat. Občutek ni tako pristen kot pri klasičnem polaganju parketa."

Stanovanje, obnovo | Foto: Simon in Sonja (33 in 25 let):

"V začetku leta sva se zaročila in se tudi podala na lov za stanovanjem. Stanovanje sva potem po dveh mesecih našla, ampak težje se je bilo odločiti glede kredita. Na srečo nama je kolegica priporočala stanovanjski kredit v Gorenjski banki, kjer je tudi sama komitentka. Zelo sva bila presenečena nad njihovim pristopom, res so se nam posvetili, skupaj smo pripravili zelo podroben finančni načrt, predlagali so nam ugoden stanovanjski kredit, ki sva ga najela za 20 let. Čez dva meseca se že seliva!"

Barvanje, obnova, stanovanje | Foto:

Marko (57 let):

"Hčerka se je vpisala na fakulteto v Ljubljani. Z ženo sva ji s pomočjo kredita pri Gorenjski banki kupila manjšo garsonjero v Šiški, ki je še potrebna manjše obnove. Čeprav je stanovanje precej staro, ga lahko zelo hitro osvežimo: stene smo prebarvali s toplimi pastelnimi barvami, fronte omar v kuhinji smo sneli in jih prebarvali, stari parket smo prekrili z modnimi preprogami, prebarvali smo tudi notranjo stran lesenih oken. Hčerka si je potem dala duška z okvirji in drugimi manjšimi dodatki. Starinsko stanovanje smo spremenili v sodobno študentsko pribežališče."

Rebeka (35 let):

"Naše stanovanje je imelo res preveč majhnih sob, ki niso bile praktične. Zelo rada imam velike svetle prostore. Se mi zdi, da bi najraje živela v hangarju. Prav zato sem se odločila za drastično obnovo stanovanja. Seveda sem se prej posvetovala s statikom in gradbenikom, saj nisem želela povzročati kakšnega neravnovesja v bloku. Znebila sem se praktično vseh sten, zelo težko sem pristala na to, da ima kopalnica svoja vrata, ki so zdaj tudi edina v stanovanju. Na 105 kvadratnih metrih je samo kopalnica s straniščem prostor zase, vse drugo je v enem prostoru. Posamezne predele sem ločila samo s pohištvom. Kuhinja je v neposredni bližini postelje, da imam blizu do kave, ko se zjutraj zbudim. Naprej je dnevna soba, ki je spretno povezana z delovno sobo in ogromno otroško sobo, kjer sobivajo naši trije otroci. Vedno smo skupaj, vendar je vseeno dovolj možnosti, če želiš, da se tudi umakneš v svoj kotiček."


Zdaj je čas, da uresničite svoje sanje


Gorenjska banka | Foto:

Izkoristite neverjetno spomladansko ponudbo za stanovanjski kredit pri Gorenjski banki.

Ugodnosti, ki jih ne smete spregledati:

  • 30 let za odplačevanje kredita
  • Zelo konkurenčne obrestne mere
  • Življenjsko zavarovanje kreditojemalcev pri Zavarovalnici Triglav
  • Več kreditov znotraj družine le z enkratnimi stroški odobritve
  • Mesečna anuiteta v višini do 60 odstotkov plače oziroma pokojnine
  • Več informacij o ugodnem stanovanjskem kreditu pri Gorenjski banki lahko preberete tukaj.
     
Ne spreglejte