Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 2. 2022,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Oprema in dekor pohištvo oprema DOM24 D.O.O. sedežna garnitura PR članek

Torek, 15. 2. 2022, 7.00

2 meseca, 1 teden

Kako izbrati sedežno garnituro?

Oglasno sporočilo

Sedežna garnitura je osrednji element dnevnega prostora, ki narekuje slog in mu daje dušo. Pogosto na njej preživimo veliko časa ob gledanju televizije, sproščenem poležavanju ali ob druženju z gosti, po potrebi pa lahko postane tudi rezervno ležišče. V nadaljevanju razkrivamo, čemu je treba nameriti pozornost pri izbiri sedežne garniture, h končni izbiri pa naj pripomorejo tudi oblika prostora, vaš življenjski slog in okus.

Dom24_Sedezna_1 | Foto:

Kakšne velikosti in oblike naj bo?

Na voljo je veliko oblik sedežnih garnitur: linearna, kotna, U … Katero boste izbrali, je odvisno predvsem od vaših želja in razpoložljivega prostora. Poleg klasičnih dvo- in trosedov so v zadnjih letih priljubljene tudi kotne sedežne garniture z L-postavitvijo. Te so predvsem praktične in udobne. Tisti z veliko prostora se lahko odločijo tudi za U-obliko sedežne garniture, medtem ko lahko tisti s klasično linearno sedežno garnituro dodatna sedišča pridobijo s tabureji ali fotelji.

Dom24_Sedezna_2 | Foto:

Pri opremljanju domov še vedno stremimo k temu, da pohištvo potisnemo ob stene. In čeprav se imenuje kotna sedežna garnitura, to še ne pomeni, da jo morate postaviti v kot. Če imate velik prostor, si lahko dovolite malce drznosti in sedežno garnituro postavite na sredino prostora kot samostojni element.

Materiali so pomembni

Sedežne garniture so izdelane iz treh najpogosteje uporabljenih materialov: usnja, blaga in mikrotkanin. Vsak izmed teh ima svoje prednosti in slabosti, od vašega življenjskega sloga in okusa pa je odvisno, katerega boste izbrali.

Usnjene sedežne garniture so klasika dnevnih sob, ki dajejo pridih elegance, prefinjenosti in modernosti. Ponavadi so nekoliko dražje, vendar kakovostne in trajne. Usnje je tudi hvaležen material za čiščenje, saj ga lahko enostavno očistite s pomočjo čistila za usnje. V prostoru so te garniture videti elegantne in nekoliko hladne.

Dom24_Sedezna_3 | Foto:

Sedežne garniture iz blaga dopuščajo največ kreativnosti in izbire, saj so na voljo v barvnih različicah, kot si jih zaželite. Odlične so za popestritev prostora, za daljšo obstojnost pa izberite takšne iz platna ali bombaža. So izjemno udobne, v prostor pa vnašajo domačnost in toplino.

Dom24_Sedezna_4 | Foto:

Sedežne garniture iz mikrovlaken so na prvi pogled podobne tistim iz blaga, le da so mikrovlakna veliko bolj odporna in trajna. Zaradi posebne tkanine jih je preprosto čistiti, v primeru politja pa se tekočina ne vpije v blago. Zaradi načina tkanja so tudi bolj odporne proti praskam in zato primerne za domove s hišnimi ljubljenčki.

Kam po kakovostne in ugodne sedežne garniture?

Dandanes je na trgu ogromno ponudnikov pohištva, ki so si na prvi pogled med seboj zelo podobni. Zagotovo ste že gledali ponudbo enega prodajalca in enako pohištvo našli tudi pri drugem.

Če želite, da vaš dom ne bo videti kot dom večine, obiščite dom24.si.

To je trgovina s pohištvom, kjer boste v bogati ponudbi zagotovo našli nekaj edinstvenega.


Dom24_Sedezna_5 | Foto:

 Naročnik oglasnega sporočila je DOM24, D. O. O.

Ne spreglejte