Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 6. 2012,
16.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 18. 6. 2012, 16.36

8 let

Ideje za red v stanovanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Se vam z leti v stanovanju nabira vse več predmetov in drugih malenkosti, ki jih nimate več kam pospraviti? Ali zaradi njih v vašem domovanju vlada videz nereda, četudi je to pospravljeno?

Z leti se skoraj v vsakem domu nabere kup predmetov in dodatkov, ki krčijo življenjski prostor, s tem pa tudi možnosti za urejen videz bivališča. Ena izmed strategij, da to spremenite, je prav gotovo generalno čiščenje, s katerim boste lahko nabrali stvari, ki jih ne potrebujete in jih lahko zavržete. Stanovanjske prostore boste na tak način vsaj malo spraznili. A kaj, ko bodo te najverjetneje napolnili novi predmeti. Razmislek o zasnovi, ki omogoča učinkovito in praktično shranjevanje, tako ni odveč. Predstavljamo vam nekaj možnosti.

Dva v enem

Preden se lotite opremljanja stanovanja ali njegove prenove, je tehtno natančno premisliti, kakšne so vaše potrebe po shranjevanju. Imate veliko knjig, DVD-jev, pisal in drugih predmetov, ki v dnevni sobi potrebujejo svoje mesto? Ko vam bo jasno, koliko prostora potrebujete za tovrstne namene, bo preprostejši tudi nakup opreme. Predalniki in omare naj bodo stilsko preprosti in skladni. Zagotovo ne bo odveč razmišljanje o kosih, ki se lahko uporabljajo za več namenov hkrati, na primer kavč s predali ali kavna mizica s polico.

Multimedijski kotiček pod stopnicami

Če živite v majhnem bivalnem okolju, boste morali biti pri razporejanju še toliko bolj preudarni. Skrbno premislite, kje vse bi lahko ustvarili različne namenske prostore. Namig: prostor pod stopnicami lahko na primer preuredite v multimedijski kotiček, tako da ne bo šlo nič v nič.

Kovček kot omara

Pri zagotavljanju prostorov za shranjevanje je dobrodošla tudi ustvarjalnost, zato ni nujno, da knjige in druge predmete pospravite le v predalnike, na police in v druge klasične kose pohištva. Po obisku starinarnice boste dom lahko opremili z novimi idejami. Star kovček boste lahko uporabili kot čajno mizico, v katero boste lahko pospravili tudi čajni set.

Barvni red

Imate radi police, ki v nasprotju z omarami razkrivajo vsebino? Potem ne bo odveč, če knjige in druge predmete vsaj malo razporedite po barvah. Na ta način bodo razstavljeni predmeti delovali bolj urejeno, prostor pa bo tudi bolj zračen.

Shranjevanje v steni

Prostor za razstavljanje steklenih in keramičnih izdelkov, spominkov s potovanj in skulptur si lahko omislite tudi v steni. To poglobite s posebno lino in nastal bo zanimiv prostor za odlaganje okrasnih predmetov, brez katerih si svoje dnevne sobe ne predstavljate.

Ne spreglejte