Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 5. 2013,
17.54

Osveženo pred

9 ur, 49 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

oprema stanovanje zavese kavč

Nedelja, 12. 5. 2013, 17.54

9 ur, 49 minut

Hitro, lepo in učinkovito polepšajte stanovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Ste se naveličali svojega stanovanja in si želite, da bi delovalo bolj sveže? Čas in denar sta lahko ovira. Ali pa tudi ne. Stanovanje se da polepšati hitro in poceni. Z nekaj triki.

Temeljito pospravite

Najprej moramo stanovanje seveda pospraviti. In to temeljito in učinkovito, da ne bo nikjer več sledov dosedanje nedoslednosti. Samo čisto stanovanje je lahko resnično lepo, saj se, verjeli ali ne, tudi na prvi pogled hitro vidi, če nekdo zanemarja svoje stanovanje. Predlagamo vam, da spraznite vse omarice in police, jih očistite in potem samo resnično potrebne stvari zložite nazaj. Preostalo odvečno kramo lahko zavržete.

Naredite več prostora

Stanovanje, ki je z vseh strani zagrajeno z omarami in policami ni ravno prijetno in udobno. Zato naredite več prostora, nekatere stvari, ki jih en potrebujete vsak dan lahko spravite v klet ali shrambo, spet druge lahko podarite prijateljem. Kar vam ostane razporedite drugače, kot je bilo razporejeno do sedaj, saj že sama sprememba opreme vpliva na to, da imamo občutek, da je v stanovanju vse drugače. Poskrbite, da bo stanovanje tudi svetlejše kot je bilo do sedaj.

Prebelite stene

Sprememba barv v stanovanju bo vedno pozitivno vplivala na stanovalce. Vsaka sprememba je dobrodošla, le preverite katere barve sodijo v kater prostor, če pa imate bolj majhno stanovanje ali garsonjero pa je sploh zelo pomembno, da izberete svetle barve, ki bodo prostor še dodatno povečale. Če je le mogoče najemite pleskarja, saj bo delo opravljeno kvalitetno in hitro, pa tudi svetovali vam bodo kaj kar se morda sami nebi spomnili.

Nove zavese in okraski

Dandanes lahko različne okraske kupite zelo poceni ali jih celo izdelate sami. Potrudite se in poskušajte zamenjati zavese, ki so velikokrat dolgo v stanovanjih in s tem tudi postanejo zelo dolgočasne. Če vam denarnica dopušča kupite nekaj blazin za vaš kavč. Blazine naj bodo barvite, da razbijete monotonost, a pazite, da ne bo vse skupaj izpadlo kičasto.

Spremenite svetlobo

Ko se zvečeri uporabljamo različne vire svetlobe. Zelo pomembno je, da uporabljate varčne žarnice ali LED osvetlitev, ki so ne le prijaznejše porabnice elektrike kot navadne, pač pa je njihova svetloba velikokrat tudi zelo prijetna za bivanje. Svetlobo razporedite tako, da boste v sobi imeli več virov, ki jim boste lahko spreminjali moč svetilnosti. S tem boste prihranili pri porabi električne energije in obenem lahko svetlobo prilagajali potrebam.

Posvetujte se o energiji

Če ste človek, ki verjame v energijo feng shui potem boste stanovanje verjetno uredili po teh načelih. Zelo dobrodošlo pa je, če seveda imate to možnost, da izmerite različna sevanja v stanovanju in se po njih ravnate tudi pri lepotnih popravkih. Veliko ljudi namreč prisega na to, da so z ureditvijo energij in sevanj v stanovanju začeli tudi kvalitetnejše življenje. Odločitev prepuščamo vam.

Ne spreglejte