Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 2. 2013,
12.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

oblikovanje dom

Četrtek, 28. 2. 2013, 12.45

8 let

Grafiti doma: poklon metropolam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Metropole so navdihujoči prostori. Blišč luči, preplet zgodb in zvokov velikih mest je želela ujeti tudi ustvarjalna ekipa podjetja Pixer. To pa odtisniti na zidove domov kot stenske poslikave.

Stenske poslikave v domovanja vnašajo najrazličnejše atmosfere. Soustvarjajo različne bivanjske scenografije, polnijo mikrosvetove, v katerih si želimo živeti. Tako je tudi s stenskimi poslikavami mednarodnega podjetja Pixer, ki v različne prostore prinašajo raznovrstne zgodbe. Od tistih nežnejših, romantičnih, do grafičnih, modnih in bolj pripovednih, izluščenih iz krajev, ki smo jih ali si jih želimo obiskati ali pa v njih celo živimo.

Pariz, London, New York in še bi lahko naštevali metropole, mesta, ki nikoli ne spijo in s svojimi vibracijami navdihujejo. Poklon tem mestom je bil izhodišče za kolekcijo Pixerjevih stenskih poslikav pod imenom City Never Sleeps. "Mestom, kjer prebivalcem srce bije z istim ritmom in kjer zgodovino ustvarjajo človeška strast, drame in velike ljubezni. Mestom, ki nikoli ne spijo, ker, ko eni rečejo 'lahko noč', drugi lahko odgovorijo z 'dobro jutro'. Mestom, kjer se vse lahko zgodi in kjer se lahko uresničijo vse sanje." Zato je nastala serija urbanih prizorov, namenjena umeščanju v sodobne interjerje.

Prizori metropol pa niso tisti, na katere bi najprej pomislili. Ustvarjalci so želeli prikazati drugačen pogled na velika mesta, ki sta jih že neštetokrat ovekovečila popularna kultura in turistično oko. V njih so poiskali prostore in motive, ki niso tako razširjeni, od dobro poznanih fotografij in podob so se zavestno oddaljili, svoje pa ustvarili na podlagi skic. S stenskih poslikav, pod katere so se podpisali večni sanjači, optimisti in romantiki, kot se predstavlja ekipa Pixer, boste lahko zaslišali jazzovske newyorške zvoke in pariške akorde. Metropole pa boste lahko videli skozi svoje oči in skozi pogled tistih, ki življenje uživajo brez pomislekov. New York boste lahko ustvarili kjerkoli, v svoje domovanje pa vnesli življenje.

Ne spreglejte