Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 6. 2012,
10.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 21. 6. 2012, 10.17

8 let

Gervasoni: dva v enem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Gervasoni, italijansko pohištveno podjetje s 130-letno tradicijo, v kolekciji Inout združuje pohištvo, namenjeno uporabi na prostem, kot postavitvi v notranjih prostorih.

Trpežni materiali, med njimi tikovina, keramika, kamen, aluminij in polietilenska vlakna, oblikujejo podstat najrazličnejšim oblikam in barvam stolov, miz, kavčev, naslonjačev in drugih kosov pohištva. Gervasoni je s kolekcijo Inout tako presegel mejo med pohištvom za zunanjo in notranjo uporabo. Slednje kose tako lahko postavite v izbrano kompozicijo na terasi, vrtu, ob bazenu ali pa z njo opremite dnevno sobo in druge prostore domovanja.

Pod pohištvo, ki se prilega kakršnimkoli bivalnim krajinam, od bolj urbanih do tistih odmaknjenih med zvoke narave ali v notranjost domovanja, se je podpisala Paola Navone. Oblikovalka, ki ima v italijanskem svetu pohištvene industrije posebno mesto. Na sceni je že približno 30 let, v 80. letih prejšnjega stoletja je bila aktivna v avantgardnih oblikovalskih gibanjih, leta 1988 je z Giulijem Cappellinijem ustanovila znamko Mondo, nato je dolga leta živela v Hongkongu, pozneje pa se je vrnila v Italijo.

Njeno delo odlikujejo jasen in strukturiran pristop, vizionarski stil in eklektična filozofija. V pohištvo, ki ga oblikuje, vnaša barve in občutke Orienta, ki ga pozna dobro, tega pa prepleta z oblikami zahoda. Sodobno oblikovanje prepleta s tradicijo pohištvene obrti, pozornost pa posveča oblikovalskim in unikatnim rešitvam. S pohištvenimi kosi se obrača v sodobnost ter hkrati oživlja spomine na minulo.

Lahkotno prehaja med različnimi profesionalnimi vlogami, od arhitektke, oblikovalke, kreativne direktorice in organizatorke. Sodeluje z različnimi pohištvenimi podjetji, pri Gervasoniju pa je kreativna direktorica.

Gervasoni so ustanovili leta 1882, zdaj ga vodi že tretja generacija, Giovanni in Michele Gervasoni. Estetski in standardi produkcije so se skozi leta spremenili, zavezali pa so se tudi trajnostnemu oblikovanju, to izkazujejo z različnimi certifikati.

Kolekcija pohištva InOut je tako še en ustvarjalni dosežek Paole Navone, ki ga je z izbiro materialov ter oblikovalsko zasnovo zapisala dolgoživosti. Z leti to tako postaja še bolj "živo" in še z več "osebnosti", saj se z uporabo vanj zapisujejo marsikatere zgodbe. Odlikujejo pa ga tudi udobje, elegantnost in preprostost.

Ne spreglejte