Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 6. 2012,
8.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 7. 6. 2012, 8.34

8 let

Dom na kolesih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tudi ko se odpravite od doma, naj bo v počitniškem interjerju poskrbljeno za vizualno in praktično dovršenost vašega začasnega bivanjskega prostora. V avtodomu Opera to prav zagotovo je.

Avtodomi so še vedno zaželeno prevozno počitniško sredstvo, ki omogoča nastanitev, a ne nujno kakršnekoli, saj s sodobnimi prijemi tovrstna potovanja in bivanje spreminjajo v udobno in oblikovno privlačno izkušnjo. Takšen je tudi kamper Opera, ki s svojo zasnovo prehaja med konceptom avtodoma, prikolice in šotora. Opera je vse to in hkrati nič od navedenega.

Dom na kolesih, ki v gibanje prenaša podobo znamenite sydneyjske opere, si je za podjetje Ysin zamislil beglijski arhitekt Axel Enthoven. Sodobni šotor na kolesih, avtodom v preobleki šotorskega krila ali pa prikolica, ki lahko postane tudi spalnica, dnevna soba s spreminjajočimi pogledi, krajina te je seveda odvisna od tega, kam vas bodo popeljala kolesa, je zavezana sodobnemu popotniku, ki ceni udobje.

Prve ideje za izdelek in skice so nastale že leta 2006, sledilo je leto premišljevanj, v katerem so Opero idejno zaključili. Nastali so prototipi in začeli so ustvarjati marketinško strategijo. Premično počitniško prebivališče so javnosti predstavili prvič leta 2009. Izvrstnost Opere je priznal tudi oblikovalski svet, pojavila se je na mednarodnih razstavah, leta 2010 pa ji je znamenita angleška revija Wallpaper podelila tudi nagrado.

Marca letos so izdelali zadnjo "alegorijo" avstralske opere na kolesih, kar pa še ne pomeni, da je kamper izbrisan iz obeležja počitniških izkušenj. Opera ima polno navdušencev na Nizozemskem, Švici in Avstraliji. Ti še ohranjajo živ spomin na hibridno in mobilno domovanje, ki sredi narave ponuja luksuz urbanih prostorov: hladilnik, LED-osvetljavo, keramično stranišče, kuhinjo in še vse, kar v domu potrebujemo. Med vožnjo se dinamično oblikovanje skrije v podaljšek avtomobila, prikolico, ki poti k izbranim destinacijam niti ne upočasnjuje preveč.

Ne spreglejte