Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 3. 2010,
10.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 26. 3. 2010, 10.08

8 let

Dnevna soba in feng šui

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dnevna soba je osrednji bivalni prostor, v katerem poteka več dejavnosti kot v kateremkoli drugem stanovanjskem prostoru.

Po navadi je dnevna soba največji prostor v hiši in ravno prostornost je ključna za dobro počutje v njej. V prenatrpanih prostorih či rada zastaja. Odpovejmo se prenapolnjenosti, čeprav mnogi s tem povezujejo udobje.

Zračna soba s čim več svetlobe Dnevna soba bi morala biti čim bolj zračna in imeti čim več dnevne svetlobe. Pohištvo postavite ob stene, osrednji del prostora pa naj bo prazen, saj se bo pozitivna življenjska energija (či) tako lahko neovirano pretakala skozi dnevno sobo.

Če dnevna soba ni tako velika, kot bi si želeli, si lahko pomagamo z namestitvijo zrcal, ki prostor na videz povečajo, hkrati pa vanj pripeljejo več svetlobe.

Prostor naj bo usmerjen proti jugozahodu, zahodu ali jugovzhodu, da bo ujel kar največ sončnih žarkov, s tem pa deloval svetlo in prijazno.

Kamin

Kamin je pogosto osrednja točka dnevne sobe. Še posebej pozimi oživi prijetno domače vzdušje. Električni ogenj ni priporočljiv, saj poveča električno sevanje. Pravi ogenj ustvarja ognjeno energijo v čisti obliki in poveča strastnost, navdušenje, spontanost in veselje. Najprimernejše mesto za kamin je severovzhodno od središča doma ali sobe. Nikar ne postavljajte kamina v južni del doma, saj tako zgostite preveč ognjene energije na enem mestu in povečate nevarnost požara.

Tudi za dnevno sobo velja, da se moramo izogniti ostri energiji či. Torej ne smemo imeti ostrih ali štrlečih robov in rastlin s koničastimi listi. Če pa takšno pohištvo vseeno imate, ostrino omilite z blazinami in z rastlinami z okroglimi listi. Vaša mizica naj bo ovalna ali okrogla, brez ostrih kotov, ki bi lahko v prostor pošiljale negativno energijo oz. puščice.

Talne obloge Najprimernejša talna obloga je parket, saj ne ovira toka energije, ampak tudi sam oddaja pozitivno energijo lesa.

Razporeditev sedežnega pohištva Enega najpomembnejših vplivov ima smer, v katero smo obrnjeni. Po feng šuju je dobro tudi, da nam pri sedenju hrbet varuje stena, zaslon ali velika rastlina, pred nami pa se odpira čim več prostora. Sedežna garnitura, ki stoji s hrbtno stranjo proti vratom ali pa pred oknom, ne daje občutka varnosti.

V dnevni sobi se pogosto zadržuje več ljudi hkrati, zato naj bodo sedeži razporejeni tako, da pripomorejo k dobremu vzdušju. Običajno je bolje, da je v prostoru več sedežev, vsi pa naj bodo obrnjeni k središču, proti mizi.

Ne spreglejte