Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 10. 2018,
10.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

poroka princesa Eugenie Vrt Vrt dom

Torek, 16. 10. 2018, 10.00

2 meseca, 2 tedna

Cvetje na poroki princese Eugenie

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
princesa Eugenie | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Prejšnji konec tedna je v Veliki Britaniji potekalo še eno poročno slavje, tokrat sta se poročila princesa Eugenie in njen dolgoletni partner Jack Brooksbank. Obred in slavje sta bila v gradu Windsor.

Za cvetlične aranžmaje pred kapelico v Windsorju in poročni šopek je poskrbel priznani londonski cvetličar Rob Van Helden, ki je v preteklosti že sodeloval z znanimi, kot sta Pierce Brosnan in Elton John.

Cvetje iz Windsor Parka

Za obred so uporabili sezonsko cvetje, ki so ga nabrali v Windsor Parku. Med cvetličnimi aranžmaji je bilo mogoče videti vrtnice, hortenzije, dalije in ameriški ambrovec v jesenskih barvah.

princesa Eugenie | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Po poročanju uradne spletne strani kraljevske družine Royal.uk. je Van Helden izrazil navdušenje nad sodelovanjem pri poroki. "Bilo mi je v čast ustvarjati za poroko princese Eugenie in njenega izbranca Jacka. Njena visokost je sodelovala z menoj od samega začetka. Poskrbela je, da je bilo njeno cvetje obarvano v jesenskih tonih."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MP EVENTS (@events.mp) on

Van Helden, rojen na Nizozemskem, je večino svojega otroštva preživel med cvetjem. Pred 31 leti se je preselil v London, kjer je najprej rože prodajal kar iz prtljažnika svojega avta. Danes vodi uspešno cvetličarsko podjetje, sodeluje pri oblikovanju cvetličnih aranžmajev tako doma kot po svetu. 

Tradicionalna izbira rož pri poročnem šopku

Eugeniejin šopek je bil sestavljen iz tradicionalnih cvetov, kot so lilije, bele vrtnice, perunika in bršljan. Po kraljevski tradiciji, ki jo je začela kraljica Viktorija, se je tudi Eugenie odločila v svoj šopek dodati mirto. Ta simbolizira upanje in ljubezen.

princesa Eugenie | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Mirto je imela v svojem šopku tudi njena mama Sarah Ferguson, ko se je leta 1986 poročila s princem Andrewom. Njen takratni šopek je bil poleg mirte sestavljen tudi iz gardenij, lilij in šmarnic.

Po poroki šopek neznanemu bojevniku

Kot veleva tradicija, poročni šopek po koncu obreda in slavja podarijo. Po poroku Meghan Markle in princa Harryja so nujno poročno cvetje podarili ženskemu hospicu v Londonu.

Eugeniejin šopek so položili na nagrobnik neznanega bojevnika v Westminstrski opatiji. Tradicijo je začela kraljica Elizabetha leta 1923 v znak spoštovanja svojih padlih bratov. Oba sta bila namreč ubita leta 1915 v prvi svetovni vojni.

princesa Eugenie
Trendi Britanci praznovali še eno kraljevo poroko #foto
Ne spreglejte