Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 11. 2014,
17.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Kickstarter

Sreda, 19. 11. 2014, 17.33

8 let

Bo slovenska vrtljiva polička prepričala Kickstarter? (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mladi slovenski oblikovalec Luka Pirnat se na Kickstarterju predstavlja z leseno poličko 360 Shelf, ki pa jo lahko vrtimo in s tem spreminjamo bivalni ali delovni prostor.

Po najmanj 15 tisoč dolarjev (12 tisoč evrov) se je na Kickstarter odpravil slovenski industrijski oblikovalec Luka Pirnat, ki je danes na mednarodni platformi za množično financiranje predstavil 360 Shelf, preprosto vrtljivo poličko.

Projekt je že opazila tudi Kickstarterjeva ekipa, ki ga je izpostavila v svojem izboru zanimivih izdelkov.

Pohištvo, ki ga pošlješ v kuverti Polico, njene mere so 20x20x4 centimetre, na steno pritrdimo z vijakom, na njej pa lahko shranjujemo različne predmete – vse od revij, knjig, cedejev, tabličnih računalnikov, pisarniških, kuhinjskih pripomočkov in podobnih predmetov. Če je pritrjena pravilno, zdrži težo do 12 kilogramov.

"Pohištvo, ki ga lahko pošlješ v kuverti," nam svoj izdelek in idejo za njim opiše oblikovalec, ki je želel v polički združiti minimalizem in drugačnost.

Ker gre za razmeroma majhen izdelek, pa ima tudi odličen potencial za spletno prodajo.

Z obračanjem vsakič do novega videza prostora Ker lahko poličko vrtimo okoli osi vijaka, s tem spreminjamo tudi vtis, ki ga pusti v prostoru. Polica tako nima le praktičnega, temveč tudi dekorativni element.

S poličko želi oblikovalec na novo definirati način, kako dojemamo shranjevanje doma ali v pisarni. Shranjevanje z njo postane igra, saj lahko okolje, v katerem preživimo veliko časa, vsakič na novo "opremimo".

Različne barve in materiali Luka Pirnat, če bo projekt na Kickstarterju uspešno končan, načrtuje, da bo polička 360 Shelf kupcem na voljo v različnih barvah in materialih. Prvi podporniki (early birds) lahko poličko pričakujejo za 40 dolarjev (slabih 32 evrov), njena cena pa je sicer 50 dolarjev (39,90 evra).

Od kampanje oblikovalec pričakuje tudi večjo prepoznavnost, želi pa si tudi naročnikov, ki bi želeli odkupiti večjo serijo polic. Od zbranih sredstev ali morebitnih ponudb pa je odvisna tudi proizvodnja izdelka.

Ne spreglejte