Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 2. 2010,
9.13

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 23. 2. 2010, 9.13

3 leta, 8 mesecev

49. mednarodni sejem Dom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Sejem Dom je največja prireditev s področja graditeljstva v Sloveniji in bo potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od 2. – 7. 3. 2010.

Mednarodni sejem je sejem ponudbe storitev in izdelkov za dom: gradbeništvo in stavbno pohištvo, ogrevalna in hladilna tehnika, notranja oprema, varovanje in urejanje okolice. Sejem Dom odraža sodobne trende s področja graditeljstva, rabe energije, energetskih sistemov, hišne tehnike in bivanja nasploh. Ena od izrazitih komponent teh trendov je tudi okoljska ozaveščenost proizvajalcev, graditeljev in uporabnikov stavb. Gre za novo poudarjene smernice trajnostnega gradbeništva.

Na sejmu se na približno 20.000 kvadratnih metrih razstavnih površin predstavlja prek 599 podjetij iz 30 držav. Razstavni del spremlja bogat strokovno zasnovan obsejemski program, ki so ga pripravili Združenje lesne in pohištvene industrije pri GZS, Sekcija slovenskih proizvajalcev montažnih hiš ter Gradbeni inštitut ZRMK. Posebej velja omeniti brezplačno energetsko svetovanje za občane v organizaciji Gradbenega inštituta ZRMK, ki poteka vsak sejemski dan od 10. do 18. ure.

Veliko pozornosti je letos namenjeno trajnostnemu graditeljstvu, ki upošteva okolju prijazna in energetsko varčna merila. Sam koncept trajnostne gradnje je po svoji vsebini že lep čas prisoten v gradbeništvu, le da je bil potisnjen v ozadje. V zadnjem času pa je s toliko večjo silo pridrl na plano, skupaj z zavestjo, da so ravno stavbe in njihova oprema tisti najbolj ključni dejavnik pri trajnostnem okolju. V tem duhu Gospodarsko razstavišče skupaj s Združenjem lesne in pohištvene industrije pri GZS letos prvič podeljuje nagrado Zelena misija, s katero želi popularizirati poslanstvo proizvajalcev, ki si prizadevajo za trajnostni razvoj na področju graditeljstva pri nas.

Vsak obiskovalec prejme ob nakupu vstopnice katalog, ki je vodnik po razstavnem delu in obsejemskem programu sejma. Sejem je za obiskovalce odprt od 9.30 do 19.30 ure, le zadnji dan, v nedeljo, pa do 18.00 ure. Vstopnice v redni prodaji znašajo 7.00 EUR, s popustom pa 5.00 EUR, otroci do 7. leta starosti, invalidi na vozičkih in njihov spremljevalec imajo brezplačen vstop. Vstopnice si lahko zagotovite tudi prek spletnega portala za 6 EUR.

Več informacij najdete tukaj.

Ne spreglejte