Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 12. 2013,
9.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Canon prazniki prazniki Delimo lepe želje fotografija

Petek, 13. 12. 2013, 9.36

6 let, 7 mesecev

Ujemite praznične spomine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ne dovolite si, da bi toplina prazničnih dni zbežala mimo, ne da bi jo ovekovečili s fotografijo. Spomini, ki jih ujame fotoaparat, bodo neprecenljiv dokaz vašega prazničnega razpoloženja.

Nasmejani obrazi, siti želodci, radost in veselje ob odpiranju daril … Vse to in še več je rdeča nit decembrske evforije, ki v današnjem življenjskem tempu prepogosto drvi mimo nas in še preden se dobro zavemo, so prazniki mimo, s časoma pa postanejo le še bled spomin.

Zato je pomembno, da se letos pripravite pravočasno in dogajanje ob božični mizi ali ob oštevanju do polnoči zamrznite in za vedno shranite s kakovostnim fotoaparatom.

Priporočamo vam, da popolne spomine ustvarite s fotoaparatom Canon EOS 650D, ki vas čaka v posebni božični ponudbi.

Kako posneti popolno praznično fotografijo? V naglici dogodkov, ki se odvijajo predvsem v času velikega družinskega druženja, pogosto pozabimo v roke vzeti fotoaparat, kaj šele, da bi se ukvarjali s tehniko fotografiranja.

Za pomoč smo se obrnili na fotouredništvo Planet Siol.net, ki nam je razkrilo nekaj namigov, kako posneti popolno fotografijo.

Bolj kot sama tehnika je v prvi vrsti pomembno razpoloženje, zagotavljajo. Nasmejani obrazi in pozitivna energija so prvo in skoraj najpomembnejše izhodišče za dobro fotografijo. Nezanemarljivo, pravijo, je tudi razpoloženje fotografa, ki mora v prvi vrsti fotografirati z veseljem in z željo ujeti najboljši trenutek dneva.

Kako fotografiramo odpiranje daril? Najbolj ključen trenutek vsakega božiča je svečano odpiranje daril, ki se skrivajo pod božično smrekico. Vendar je za takšno akcijsko fotografijo (predvsem če so v igri otroci) potrebnega nekaj fotografskega znanja, zato se pred odpiranjem pripravite:

Najboljši učinek boste dosegli z uporabo bliskavice ali če boste povečali občutljivost senzorja (čim višja vrednost ISO). Zaradi gibanja so fotografije pogosto "razmazane" zaradi dolgega časa ekspozicije, ki dogodka ne uspe zamrzniti.

Vsebino omogoča Canon

Ne spreglejte