Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 12. 2013,
10.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 18. 12. 2013, 10.26

8 let

Danes kvačkam smrečico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes je pravi dan, da nakvačkate vsaj eno smrečico, s katero boste okrasili darilo. Pričarali jo boste v samo nekaj minutah.

Kvačkanje in pletenje je namreč nova joga. Zraven spada tudi doma narejeno darilo. Ko boste letos zavijali doma narejene (ali pa kupljene, vendar lične) marmelade, piškote, čaje in sirupe, lahko malo pretiravate in si tudi za aranžiranje daril omislite nekaj "na roke" narejenega, in sicer kvačkano smrečico. Danes je pravi dan, da nakvačkate vsaj eno malo novoletno smrečico, na vrh pa prišijete zvonček ali gumbek.

Domnevamo, da osnove kvačkanja poznate in da znate navadno gostoverižno zanko narediti z zavezanimi očmi. Mi smo za svojo smrečico uporabili nekaj ostankov zelene in rjave volne ter kvačko številke 3, seveda pa lahko uporabite, kar pač imate na zalogi.

Za začetek vsake vrste morate skupaj zazankati dve gostoverižni zanki, da se smrekica lepo sklene v trikotnik.

Torej, tukaj je navodilo:

Naredite 16 verižnih zank, nato obrnete smer in naredite prvo gostoverižno zanko v drugo luknjico verižice. V vsako naslednjo luknjico naredite po eno gostoverižno zanko. Na koncu vrstice naredite eno verižno zanko, nato obrnite kvačkanje in naslednji dve gostoverižni zanki zazankajte skupaj. Nadaljujte, dokler nimate le še dveh zank – zazankajte ju skupaj in voilá, smrečica je tu.

Za deblo vzemite rjavo volno, naredite verižico iz devetih zank, obrnite kvačkanje in naredite prvo gostoverižno zanko v drugo luknjico verižice, nadaljujte do konca verižice in naredite od tri do štiri vrstice. Zazankajte, pustite si nekaj volne za šivanje. Deblo prišijte na zadnjo stran prve vrstice smrečice in skrijte vse odvečne nitke.

Smrečico okrasite s prazničnimi gumbki ali majhnimi zvončki. Učiteljice, mamice in prijateljice bodo nad tako okrašenimi darilci navdušene.

Ne spreglejte