Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 5. 2013,
11.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

bonton poroka

Nedelja, 26. 5. 2013, 11.34

8 let

Pravila bontona na poroki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na poroko se ne odpravite ravno vsak dan, zato je dobro obnoviti pravila lepega vedenja, s katerimi boste poskrbeli, da vam ne bo nerodno ne v živo ne ob ogledu fotografij.

Obleka Oblecite se priložnosti primerno, kar pomeni, da s svojim izborom oblačil ne boste toliko izstopali, da bi zasenčili mladoporočenca, pa naj bo na lep ali grd način. To ni dan, namenjen pritegovanju pozornosti, ampak uživanju v tuji sreči, ki se ji lahko priklonite z elegantno obleko. Plus točke si lahko dodate, če se boste v njej počutili udobno.

Poročni obred Ni lepo zamujati, sploh pa ne na poroko. Od doma pojdite dovolj zgodaj, še prej pa preverite, ali poznate pot do lokacije. Če greste z avtomobilom, je morda dobro razmisliti, kje boste parkirali, da boste najbližje. Če vam kljub vsemu trudu ne uspe priti točno, se vtihotapite na obred in se postavite ali posedite v zadnjo vrsto, da ne boste motili.

Ne glede na to, kakšni vrsti obreda boste prisostvovali, pokažite svoje spoštovanje. Če ne poznate običajev, se lahko o njih vnaprej pozanimate, sicer pa posnemajte ljudi okoli sebe. Pri roki imejte robček, tudi če menite, da ga ne boste potrebovali.

Po obredu čestitajte nevesti in ženinu, nikar pa ne imejte govora. Za to bo še čas pozneje.

Poročno slavje Preden se pojedina začne, izkoristite trenutek ter pozdravite starše in sorodnike mladoporočencev, če jih še ne poznate, se jim lahko predstavite. Med obredom in slavjem lahko najdete tudi čas za izročanje poročnega darila, razen če ste se dogovorili drugače ali pa darilo že podarili.

Sedežni red je odločitev mladoporočencev, ki jo je treba spoštovati, saj je tam z razlogom. Pozneje, ko se bo poročno vzdušje razgrelo, se svatje tako ali tako pomešajo med mizami in stoli, zato vam svojega omizja ne bo treba "prenašati" ves večer.

Med govori bodite spoštljivi in se ne pogovarjate s sosedom, lahko pa se pretvarjate, da poslušate. Lepo je, če vas h govoru povabijo, malce manj, če se povabite sami, a ker gre za poroko, vam tega nihče ne bo zameril – če ne boste predolgi in če tega ne boste ponavljali.

Ne pojejte in ne popijte naenkrat vsega, kar vidite. Če ste še tako prešernega razpoloženja, ohranite zmernost, konec koncev je to najboljši način, da se zabavate in ostanete na nogah do jutra.

S seboj imejte nekaj gotovine, saj jo boste zagotovo potrebovali za številne igrice, s katerimi se na poroki zbira denar, če ne želite zardevanja in opravičevanja, da imate samo kartico.

Ob slovesu se mladoporočencema zahvalite, preden se poslovite, če pa vam to iz kateregakoli razloga ne bi uspelo, naslednji dan pošljite SMS z opravičilom in zahvalo.

Ne spreglejte