Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 2. 2008,
12.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 29. 2. 2008, 12.03

8 let

Zmaga za Greisa, Bauer 20.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Biatlonci so se v Pjeončangu pomerili na zasledovalni tekmi. Po daljšem času se je zmage spet veselil trikratni olimpijski prvak Nemec Michael Greis. Klemen Bauer je bil 20.

Greis (31:27,7/3), ki je tekmo začel kot deseti, je ob treh kazenskih krogih prehitel Norvežana Halvarda Hanevolda za 16,8, njegovega rojaka Alexandra Osa pa za 22 sekund. "Pogoji so bili res težki in zahtevni. Nekoliko sem imel na koncu tudi sreče, saj so imeli tekmeci že veliko prednost, nato pa na zadnjem streljanju grešili. To je biatlon," je po četrti zmagi v sezoni povedal Nemec, ki je končno okreval po hujšem prehladu.

Greis se je do zmage prebil iz ozadja, saj je tekmo začel kot deseti, na prvem streljanju dvakrat zavil v kazenski krog, na drugem enkrat, nato pa s hitrim tekom neopazno napredoval, dodal še brezhibno streljanje stoje in ko je moral Halvard Hanevold na koncu dvakrat v kazenskih krog, je 31-letni Nemec izkoristil ponujeno in zmagal. Oster boj za tretje mesto je dobil Os.

Prvi favorit za zmago je bil Norvežan Emil Helge Svendsen, zmagovalec sredinega sprinta in najuspešnejši posameznik letošnjega SP. Slednji pa je moral kar šestkrat v kazenski krog, s čimer je padel na osmo mesto.

Bauer sedemkrat v kazenskem krogu

Na tekmi so nastopili štirje Slovenci. Bauer je moral v kazenski krog kar sedemkrat, zato se je z osmega poslabšal na 20. mesto, Peter Dokl pa je imel slabo že izhodišče, pri streljanju pa je bil nenatančen trikrat in med 53 uvrščenimi tekmovalci zasedel 48. mesto. Vasja Rupnik pa je že na prvih dveh streljanjih zgrešil osem od desetih strelov in odstopil.

Sprva je za Bauerja kazalo še precej boljše, saj je na prvem streljanju zadel vseh pet tarč in na drugo prišel v vodilni trojki skupaj z Norvežanom Svendsnom in Švedom Björnom Ferryjem. Kasneje so vsi trije grešili.

"Na prvem streljanju je pihal močan veter, potem pa se je umirilo in kot kaže sem naredil premalo korekcije v obratni smeri. Potem je šlo le še za lovljenje mest in zadetkov na strelišču. Sem bil v cilju kar presenečen, da sem se glede na strelske dosežke, ohranil med prvimi dvajsetimi tekmovalci. Najbrž so k temu spet pripomogle tudi dobre smuči. Občutek za streljanje še vedno ostaja na bistveno višji ravni kot npr. na svetovnem prvenstvu, čeprav mi včasih še kak strel uide. Čaka me še nastop v mešani štafeti, ki bo zame tudi popravni izpit za tisto tekmo v Östersundu," nam je svoje poglede razkril Klemen Bauer.

Velepec: Bauer malce prehiter

"Za nas se je začelo zelo obetavno, predvsem ker so bile razmere na strelišču zelo težke. Za drugo streljanje je bil Bauer najbrž malo prehiter na progi in to se je poznalo tudi pri streljanju, najbrž pa tudi ni naredil potrebne korekcije na puški, ker se je veter obrnil. Dokl je naredil za sebe solidno tekmo, ker je imel tudi velik zaostanek iz šprinta, Rupnik pa je bil v teh spremenljivih pogojih premalo natančen," je bilo trenersko videnje Uroša Velepca.

V skupnem seštevku še vedno vodi Norvežan Ole Einar Björndalen (735 točk), ki v Koreji ni nastopil, Rusa Dimitrij Jarošenko (589) in Maksim Čudov (541) pa s povprečnimi nastopi razlike nista uspela zmanjšati.

Sobota bo minila v znamenju ženske zasledovalne tekme s štartom ob 11.00 uri. Vroči železi v ognju slovenske reprezentance sta Dijana Ravnikar (7.) in Teja Gregorin (13.), s tridesetega mesta pa bo napadala tudi Andreja Mali.

"Želim si samo dobrega teka in streljanja. Vse ostalo bo prišlo skupaj s tem," je napovedala pred jutrišnjo tekmo Dijana Ravnikar, medtem ko upa Teja Gregorin predvsem na izboljšanje tekaške forme.

Ne spreglejte