Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
10.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 10.17

8 let

Za premiero le 2000 vstopnic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kranjska skakalnica bo v nedeljo, 16. decembra, gostila premierno tekmo svetovnega pokala smučarjev skakalcev.

Želja kranjskih skakalnih delavcev je, da tekma postane stalnica v programu svetovnega pokala, obenem pa se zavedajo, da jih čaka še kar precej dela tudi na skakalnici sami, saj bodo letos gledalcem namenili vsega 2000 vstopnic. Predprodaja se bo začela že v ponedeljek. Skupaj s tekmo v avstrijskem Beljaku, ki bo na sporedu v petek, 15. decembra, bo tekma štela tudi za Pokal Karavank. Ob predstavitvi premiere v Kranju je direktor Smučarske zveze Slovenije Jaro Kalan še enkrat potrdil pravilnost odločitve o gradnji skakalnega objekta v Kranju. Po mladinskem svetovnem prvenstvu in uspešni izvedbi poletne tekme za veliko nagrado, celinskega pokal ter seveda celoletnih treningih pa je tekma svetovnega pokala le pika na i za ta objekt. Predsednik organizacijskega komiteja Franci Strniša je na novinarski konferenci poudaril, da priprave na tekmo potekajo po načrtih, v Kranju pa si želijo le še sneg, oziroma primerne temperature, ki bi jim v petih dneh omogočile izdelavo umetnega snega. Med pomanjkljivostmi prireditve je omenil zelo omejene tribune za gledalce in parkirišča, kar bo treba v naslednjih letih urediti.

"Lokalci" bodo imeli prednost

Bolj zadovoljen je bil poslovni direktor nordijskih reprezentanc Primož Ulaga, sam nekoč vrhunski tekmovalec, ki v Kranju vidi predvsem priložnost, da slovenski skakalci izkoristijo prednost domačega terena. "V Planici te prednosti ni, saj velikanke ni moč pripraviti za treninge. Tukaj pa bodo svojo priložnost lahko iskali tudi tekmovalci iz nacionalne kvote, ki ta objekt dobro poznajo."

S tekmo na najvišji ravni, najpomembnejšim športnim dogodkom leta v mestu, je zadovoljen tudi kranjski Župan Damjan Perne, ki vidi v svetovnem pokalu promocijo mesta, hkrati pa tekma potrjuje dobro delo kranjskega skakalnega kluba, ki ima preko 500 registriranih članov in več kot 100 aktivnih tekmovalcev. "Seveda je moja želja, da se s to tekmo uvrstimo tudi na športni zemljevid Evrope." Obenem pa so se Kranju ponudile priložnosti za tesnejše sodelovanje z Beljakom, kjer bo tekma v petek, saj sta se mesti dogovorili za tesnejše sodelovanje. "Na skupnem sestanku s tamkajšnjim županom sva se pogovarjala tudi o drugih oblikah sodelovanja," je ob tem dejal Perne.

Organizatorji računajo na dobiček

Skakalni delavci v Sloveniji in v Kranju si želijo, da bi bila kranjska tekma v koledarju FIS vsaj vsaki dve leti. Tekma pa za mesto pomeni tudi dodatno popestritev. Za prvo izvedbo so se izjemno potrudili, saj med samo nedeljsko tekmo obljubljajo atraktiven spremljevalni program, mestno jedro pa bo obujeno tudi v soboto zvečer, ko bodo ob 20. uri v novoletno okrašenem centru mesta javno žrebali številke za najboljših 15 v svetovnem pokalu in slovenske skakalce. Po zagotovilih organizatorjev, ki se še trudijo s sponzorji, pa naj bi tekma prinesla tudi nekaj dobička, ki se bo vrnil "v skakalnico", kjer imajo v načrtu še izgradnjo osvetlitve, ureditev parkirišč, povečanje tribun in še kaj.

Ne spreglejte