Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 9. 2014,
17.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

SZS Slovenska vojska Pokljuka biatlon

Sreda, 17. 9. 2014, 17.14

8 let

Vojska na pomoč biatloncem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ministrstvo za obrambo in Smučarska zveza Slovenije sta podpisala sporazum o sodelovanju pri izvedbi decembrskih tekmovanj svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki.

Minister za obrambo Roman Jakič in direktor Smučarske zveze Slovenije dr. Jurij Žurej sta podpisala dogovor o sodelovanju pri izvedbi tekmovanj svetovnega pokala v biatlonu, ki bodo letos decembra na Pokljuki. Namen sodelovanja med ministrstvom in Smučarsko zvezo Slovenije je zagotavljanje kadrovske in materialne podpore pri izvedbi tekmovanj svetovnega pokala Biatlon Pokljuka 2014 ter promocija ministrstva oziroma Slovenske vojske med 16. in 21. decembrom letos, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

Jakič je ob podpisu dogovora povedal, da ministrstvo za obrambo in Slovenska vojska že več kot dve desetletji pomagata pri organizaciji biatlonskih tekem svetovnega pokala na Pokljuki, ki so ene od najodmevnejših športnih prireditev v Sloveniji.

"Že pred marčevskimi tekmami, ki so bile zelo uspešne, smo se dogovorili, da bomo podoben sporazum podpisali tudi za decembrska tekmovanja svetovnega pokala v biatlonu, in se zavezali, da bomo po svojih najboljših močeh prispevali k dobri izvedbi teh tekem," je poudaril minister.

Povedal je še, da bosta ministrstvo za obrambo in Slovenska vojska v času izvedbe tekmovanj zagotavljala namestitvene, strojne in kadrovske zmogljivosti v Vadbenem centru Pokljuka, oskrbo s hrano v omenjenem centru, ustrezno zdravstveno, meteorološko, transportno in kadrovsko podporo, pripravo in vzdrževanje zvez in telekomunikacij ter računalniško opremo. Dodal je tudi, da so na ministrstvu za obrambo in v Slovenski vojski ponosni na to, da smo največji zaposlovalec vrhunskih športnikov v državni upravi ter nenadomestljiv člen pri pripravi vseh vrhunskih športnih prireditev v Sloveniji na različnih športnih področjih.

Žurej se je v imenu zveze ministrstvu za obrambo in Slovenski vojski zahvalil za vso podporo Smučarski zvezi Slovenije, pa tudi vsem drugim športnim panogam v Sloveniji, pri čemer je še posebej izpostavil pomoč pri izvedbi tekem in zaposlovanje vrhunskih športnikov. "Slovenski športni rezultati so del nacionalne identitete in brez vas jih v taki obliki in obsegu ne bi bilo," je še dejal Žurej, ki se je za vso podporo osebno zahvalil tudi ministru za obrambo.

Ne spreglejte