Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
5. 11. 2013,
17.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mitja Valenčič alpsko smučanje

Torek, 5. 11. 2013, 17.33

8 let

Valenčič: Še zadnjič …

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vodilni slovenski slalomist zadnjih let Mitja Valenčič tik pred vstopom v svojo zadnjo sezono v karieri priznava, da se želi posloviti z dostojnimi rezultati.

Misel o koncu kariere je bila v pripravljalnem obdobju svojevrstna rdeča nit dolgoletnega smučarskega reprezentanta Mitje Valenčiča, ki si je lahko ob večjih naporih vselej dejal, da vse to počne še zadnjič. A njegov cilj še zdaleč ni le "preživeti" zadnje sezone v vlogi aktivnega alpskega smučarja. Želi se posloviti kot slalomski prvokategornik, ob pravem spletu okoliščin pa z obema rokama zagrabiti tudi morebitno priložnost za prve stopničke v karieri. "Z glavo sem stoodstotno pri novi sezoni. Želim storiti vse, kar je v moji moči, za kakovostne rezultate. Ne bom pa prav veliko napovedoval. Navsezadnje sem si lani zelo veliko obetal, veliko računal in sanjal o teh stopničkah, nato pa je šla krivulja le navzdol," je dvanajst dni pred prvim slalomom v Leviju zadržan 35-letni veteran v slovenski reprezentanci, ki si je zadnjo sezono vsaj deloma "rešil" z desetim mestom na svetovnem prvenstvu v Schladmingu in tako ohranil status med trideseterico na štartni listi svetovnega pokala.

Prav izboljšanje štartnega izhodišča bo ena od prednostnih nalog v uvodnem delu nove sezone, na katero se je po kondicijskih treningih v domovini pripravljal v Argentini in na evropskih ledenikih. "Priprave so bile po trenerski menjavi nekoliko drugačne. Več smo se ukvarjali s tehniko, tudi količinsko je bilo delo bolj obsežno. Storil sem tisto, kar sem si zadal. Zdravje mi ni obrnilo hrbta, tudi občutek na smučeh je dober. Pred prvo tekmo pa bi rad opravil še nekaj treningov na podlagi, s kakršno se bomo nato spopadali na tekmah najvišje ravni. To je tisto, kar mi v tem trenutku manjka," pravi edini slovenski slalomist, ki se mu je v zadnjih letih uspelo približati najboljšim. Vloga prve reprezentančne violine mu pripada tudi pred olimpijsko sezono, kar je med drugim potrdil s tretjim mesto na tekmi južnoameriškega pokala v Ushuai, čeprav sta Matic Skube in Miha Kürner, za katera je znano, da jima voda že pošteno teče v grlo, vidno napredovala ter se mu na treningih večkrat čvrsto upirala.

Ne spreglejte