Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 3. 2017,
19.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

Domen Prevc Peter Prevc Peter Prevc Jurij Tepeš Jernej Damjan Anže Semenič Anže Lanišek Anže Lanišek Nejc Dežman

Sreda, 15. 3. 2017, 19.09

6 let, 7 mesecev

Trondheim, kvalifikacije, posamična tekma

Peter Prevc med daljšimi, Domen ni skakal, na tekmi še trije Slovenci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15
Peter Prevc | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zmagovalec kvalifikacij v Trondheimu, ki sta jih ovirala sneg in veter, je Poljak Kamil Stoch. Na tekmo se je od sedmerice Slovencev uvrstilo pet orlov, Jurij Tepeš in Anže Semenič sta bila prekratka. Najbolje se je odrezal Peter Prevc, ki je pristal pri 137 metrih, kar je bila šesta daljava. Tekma, ki je odpadla v Lillehamerju, bo na sporedu v petek.

V kvalifikacijah je nastopalo sedem slovenskih skakalcev, dvema se nastop ni posrečil in sta ostala brez uvrstitve na četrtkovo tekmo. Jurij Tepeš je s skokom, dolgim 116 metrov, končal na nehvaležnem 41. mestu in za manj kot točko zgrešil tekmo. Dva metra dlje je skočil Anže Semenič, a pristal na 49. mestu.

Najdaljši od Slovencev je bil pričakovano najboljši skakalec pretekle zime Peter Prevc, ki je s 137 metri postavil šesto daljavo dneva in v kvalifikacijah končal kot peti. Anže Lanišek je bil s 133 metri 10., Jernej Damjan s 123 metri 35., Nejc Dežman s 125 metri 36.

Domen Prevc, ki je imel, tako kot Peter, nastop na tekmi že zagotovljen, ni skakal. Sta bila pa oba brata med boljšimi na treningu. Peter je z 133,5 metra dolgim skokom zaostal le za Norvežanoma Andreasom Stjernenom (135 metrov) in Johannom Andrejem Forfangom (138 metrov). Domen je skočil 130 metrtov in imel šesti dosežek na treningu.

Vetrovne in zasnežene kvalifikacije Kochu, Wellinger v vodstvu turneje

Organizatorjem je spet nagajalo vreme. Sneg in veter sta prekinjala nastope. Na koncu so kvalifikacije le izpeljali. Prvo mesto je pripadlo Kamilu Stochu, ki je pristal pri 139 metrih, najdlje (140) je skočil četrti Johann Andre Forfang.

Polomilo ga je kar nekaj favoritov, tako je na primer Stefan Kraft, ki nosi rumeno majico, v slabih razmerah pristal na 27. mestu, Norvežan Daniel Andre Tande je bil 54.

Skupno je vodstvo na norveški turneji prevzel Andreas Wellinger, ki ima 7,1 točke prednosti predKraftom. Peter Prevc je pridobil mesto in je peti z zaostankom 52,4 točk za vodilnim Nemcem.

V petek odpovedana tekma iz Lillehammerju

V času treninga so organizatorji RAW AIR turneje sporočili tudi nov program turneje do konca. Jutri v Trondheimu normalno sledi predvidena tekma ob 17. uri, spremembe pa bodo v petek in v soboto v Vikersundu. Na letalnici s svetovnim rekordom bo v petek tekma s samo eno serijo, torej tista, ki bi v torek morala biti v Lillehammerju, a je odpadla zaradi premočnega vetra.

V soboto bodo kvalifikacije za nedeljsko posamično tekmo in ekipna tekma, v nedeljo pa torej še finalna posamična tekma norveške turneje. Če bo veter to dovolil.

Dosežki Slovencev na treningu:
Peter Prevc - 133,5 metra
Domen Prevc - 130 metrov
Anže Semenič - 129 metrov
Anže Lanišek - 123 metrov
Jernej Damjan - 122 metrov
Jurij Tepeš - 121 metrov
Nejc Dežman - 120,5 metra

 

 

Ne spreglejte