Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 12. 2017,
12.30

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Thomas Diethart smučarski skoki padec poškodba

Petek, 1. 12. 2017, 12.30

6 let, 4 mesece

Zdravstveno stanje Thomasa Dietharta je stabilno

Nesrečni Avstrijec dobro okreva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Thomas Diethart | Foto Sportida

Foto: Sportida

Sredi tedna je iz avstrijskega skakalnega tabora prišla slaba novica. Skakalec Thomas Diethart se je ob padcu na skakalnici v Ramsauu huje poškodoval in bil nekaj časa tudi v nezavesti. Opravljeni zdravniški pregledi kažejo spodbudno sliko. Zdravstveno stanje 25-letnika je stabilno. "Potreboval bo veliko miru in počitka, da se bo vrnil v optimalno stanje, tako da bo v bolnišnici ostal še nekaj dni," pravijo zdravniki v Schladmingu.

Avstrijska smučarska zveza je v sredo sporočila, da se je junak 62. novoletne turneje Thomas Diethart huje poškodoval ob padcu na treningu v Ramsauu.

Po prvih informacijah si je ob padcu poškodoval glavo, potrdili so lažjo možgansko krvavitev, udarec v pljuča in odrgnine na obrazu. Njegovo življenje ni bilo v nevarnosti.

Prvih 24 ur je ključnih

Nadajljni zdravniški pregledi so pokazali, da Avstrijec dobro okreva. "Zdravstveno stanje Thomasa Dietharta je stabilno, prvi znaki napredka so že vidni. Ob takšnih nesrečah je prvih 24 ur vedno kritičnih in Thomas jih je dobro preživel. Številni pregledi, vključno s tomografijo in ultrazvokom, kažejo, da je krvavitev izginila, odrgnine se prav tako manjšajo," je za avstrijske medije dejal zdravnik Christian Kaulfersch iz bolnišnice v Schladmingu.

"Zdaj je najpomembnejši počitek, da se bo vrnil v optimalno stanje, zato bo še nekaj dni ostal v bolnišnici," je dodal Kaulfersch.

Padel tudi lani februarja

Diethart je že lani februarja grdo padel na tekmi celinskega pokala v Brotterodeju. Pri doskoku je takrat z obrazom pristal v snegu in za nekaj sekund izgubil zavest, a se pozneje hitro zavedel. Takrat je utrpel udarnine po hrbtu, bolečine pa je čutil v predelu ledvic in pljuč.

Letos se je hotel vrniti na najvišjo raven, a mu to ni uspelo. Poleti je tako nastopil na enem od Grand Prixov, a je v Hizenbachu pristal na 54. mestu in se ni uvrstil na tekmo.

Ne spreglejte