SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Svindala velika žrtev roparic

4

termometer

Norveški alpski smučar Aksel Lund Svindal bo še dolgo celil rane po hudem padcu na prvem smukaškem treningu v Beaver Creeku.

"Ptice roparice" so že v prvem letošnjem dejanju terjale precejšen davek, saj je bil uvodni smukaški trening večkrat prekinjen, zaznamoval pa ga je predvsem grd padec smučarskega vladarja minule sezone. Za Norvežana je bil usoden znameniti skok "Golden eagel".

Informacije po srhljivem padcu so si bile sprva sila nasprotujoče, a očitno bo vsestranski tekmovalec kar nekaj časa zgolj zunanji opazovalec boja za veliki kristalni globus. Po pregledu v Vailu je bila namreč njegova zdravniška kartoteka zapolnjena skorajda do zadnjega kotička. Agencije poročajo o globoki in približno 10 centimetrov dolgi ureznini na stegnu (prejel je 13 šivov), zlomljenem nosu, izgubi štirih zob in številnih udarninah na kolku ter obrazu. Jasno je, da Norvežani ne želijo in hkrati tudi še ne morejo napovedovati, koliko časa bo zmagovalec dveh preizkušenj nove sezone počival.

Sicer pa so po prvem treningu tudi največji mojstri zmajevali z glavo. Proga v Beaver Creeku je letos očitno še nekoliko bolj zahtevna, predvsem pa na določenih odsekih sila hitra. Morda celo prehitra …

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin