Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 11. 2017,
16.59

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

stavnice Andreas Wellinger Daniel Andre Tande Kamil Stoch Peter Prevc Peter Prevc Stefan Kraft

Četrtek, 16. 11. 2017, 16.59

6 let, 5 mesecev

Kaj pravijo stavnice?

Peter Prevc na stavnicah kroji vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Kamil Stoch | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Konec tedna se na Poljskem začenja nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih, v kateri stavni portali največ možnosti za skupno zmago pripisujejo aktualnemu zmagovalcu svetovnega pokala Avstrijcu Stefanu Kraftu. Med tistimi, ki bi po mnenju stavnic lahko posegli visoko, je tudi Peter Prevc.

Poljska Visla bo premierno uvodno prizorišče svetovnega pokala v smučarskih skokih. Skakalci bodo sezono začeli v petek, ko bodo na sporedu kvalifikacije za nedeljsko posamično tekmo, v soboto pa bodo orli združili moči na ekipnem preizkusu. Pred začetkom skakalne norije smo preverili, komu na stavnicah dajejo največ možnosti za nekatere "etapne uspehe".

Visla bo v znamenju izjemnih Poljakov

Poljsko vojsko bi lahko v nedeljo zastopalo kar 12 skakalcev, toliko jih je predvidenih za kvalifikacije, skozi katere morajo po novih pravilih vsi.

Največ možnosti za zmago na posamični tekmi stavnice s kvotami med 2.00 in 3.00 pripisujejo domačinu Kamilu Stochu, za katerega uvrščajo zmagovalca lanske zime Avstrijca Stefana Krafta (3.50-5.00). Petra Prevca, ki mu med poletno sezono ni šlo vse po načrtih, so v boju za zmago posadili na mesta med tri in šest (kvota 5,5 – 8.00). Med ključnimi favoriti za prvo mesto sta se znašla še Nemec Andreas Wellinger in na poletnih grand prixih nepremagljivi Dawid Kubacki.

Prepričljivo glavni favoriti za sobotno ekipno tekmo so aktualni zmagovalci pokala narodov Poljaki, sledijo jim Avstrijci, Nemci, Norvežani in Slovenci (kvota na naše orle 13.00).

Stefan Kraft - pred začetkom sezone glavni kandidat za veliki kristalni globus | Foto: Grega Valančič/Sportida Stefan Kraft - pred začetkom sezone glavni kandidat za veliki kristalni globus Foto: Grega Valančič/Sportida

Peter Prevc za "stavniškimi" petami Krafta

Kdo bo 25. marca v Planici dvignil pokal za skupnega zmagovalca? Pred začetkom sezone, ko karte še niso na mizi, stavnice pravijo, da ima največ možnosti za to kar aktualni zmagovalec Avstrijec Stefan Kraft (kvota 2.75).

Visoko v tem pogledu kotira zmagovalec sezone 2015/16, naš adut Peter Prevc, ki ga stavni portali ponujajo kot najresnejšega kandidata Kraftu za skupno zmago (kvota 4.00-4.50). Med glavne može zime uvrščajo še Kocha, Wellingerja, Daniela Andreja Tandeja, Johanna Andreja Forfanga …

Peter Prevc je na stavnicah postavljen kot najresnejši konkurent Krafta za skupno zmago. | Foto: Žiga Zupan/ Sportida Peter Prevc je na stavnicah postavljen kot najresnejši konkurent Krafta za skupno zmago. Foto: Žiga Zupan/ Sportida

Pa kvote na preostale Slovence v boju za skupno zmago? Domen Prevc (18.00-26.00), Anže Lanišek (61.00-67.00), Robert Kranjec (101-150), Jurij Tepeš (201) …

Kraft je tudi glavni kandidat za skupno zmago novoletne skakalne turneje, sledita mu P. Prevc in Stoch. Podobna zgodba je, ko stavnice nanesejo na obe posamični tekmi olimpijskih iger na HS109 in HS140 ter na skupni seštevek v poletih – v tem elementu stavničarji visoko postavljajo tudi Jurija Tepeša, Roberta Kranjca in D. Prevca, medtem ko so kvote na najboljšega Slovenca v poletnem delu sezone Anžeta Laniška precej visoke.

 

Program v Visli

Petek, 17. november:
16:00 Uradni trening (2 seriji)
18:00 Kvalifikacije

Sobota, 18. november:
15:00 Poskusna serija
16:00 Ekipna tekma

Nedelja, 19. november:
14:00 Poskusna serija
15:00 Posamična tekma

Ne spreglejte