Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
9. 10. 2017,
13.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

svetovni pokal Mariborsko Pohorje Fis Zlata lisica

Ponedeljek, 9. 10. 2017, 13.10

6 let, 7 mesecev

Štajerci so rešili "lisičko"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Mariborska Zlata lisica se je z ženskima tekmama svetovnega pokala vrnila v osnutek koledarja Mednarodne smučarske zveze tudi za tekmovalno sezono 2020/21.

Zlata lisica ostaja v dolgoročnih načrtih FIS. | Foto: Sportida Zlata lisica ostaja v dolgoročnih načrtih FIS. Foto: Sportida

Poletne diplomatske aktivnosti slovenskih smučarskih delavcev, ki jih je sprožil preplah ob naznanitvi črtanja Maribora iz koledarja svetovnega pokala po letu 2020, so obrodile sadove. Generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar se je iz Züricha, kjer je potekala tradicionalna jesenska konferenca Mednarodne smučarske zveze, vrnil dobre volje, predvsem pa z zagotovilom, da Maribor ostaja v dolgoročnih načrtih svetovnega pokala.

V osnutku ženskega koledarja svetovnega pokala za sezono 2020/21 je torej znova vpisan tudi Maribor, resda še brez datuma, pri čemer ni edini, a z jasnim dopisom, da se status ureja. "Osnutek koledarja, ki ga je obravnaval pristojni odbor, še ni zapolnjen. Odprtih je predvsem nekaj terminskih vprašanj. A tudi direktorja ženskih tekem Atle Skaardal mi je zatrdil, da se bo našla rešitev za Zlato lisico," je ob vrnitvi iz Švice zadovoljen Vilar.

Zamik v februar

Že lep čas pa so znani termini pohorskih tekem v prihodnjih treh sezonah. V novi sezoni bo Zlata lisica na sporedu ob prvem januarskem koncu tedna (6. in 7. januar 2018). Že leto zatem se tekmi selita v februarski termin (1. in 2. februar 2019), dodaten zamik pa je predviden v tretji zimi, ko bosta veleslalom in slalom na sporedu 15. in 16. februarja 2020.

Pred Mariborom le Zauchensee

Opogumljeni po pozitivnem odzivu Mednarodne smučarske zveze mariborski organizatorji razloge za zasuk iščejo predvsem v tradiciji, kakovosti izvedbi letošnjih tekem ter tudi dobrih rezultatih televizijske gledanosti. "Po podatkih o gledanosti je bila med 78 tekmami pretekle sezone mariborska celo na devetem mestu. V ženskem delu koledarja jo je prekosil le Zauchensee. Število gledalcev je ocenjeno na 7,49 milijona. Verjamem, da so tudi ti podatki prepričali odgovorne, da je vredno vztrajati z Mariborom v koledarju," je prepričan Vilar, ki pa se je medtem že lotil pospešene priprave na 54. Zlato lisico.

"Zdaj delujemo predvsem na ravni komuniciranja z gospodarskimi partnerji. Tu moramo zagotoviti 30 odstotkov proračuna. Ta bo znova znašal 1,1 milijona evrov. Tudi letos si kar 70 odstotkov obetamo od Infronta, torej iz naslova televizijskih pravic in marketinga," proti novi zimi pogleduje generalni sekretar mariborskih tekem.

Ne spreglejte