Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
18. 2. 2017,
11.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Lahti 2017 svetovno prvenstvo Kamil Stoch Stefan Kraft Daniel Andre Tande Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc

Sobota, 18. 2. 2017, 11.08

6 let, 6 mesecev

Znano je, kdo se bo potegoval za medalje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Alexander Stöckl | Foto Sportida

Foto: Sportida

Pred skakalci je naslednji vrhunec sezone. Prihodnji teden se bo namreč začelo nordijsko svetovno prvenstvo v Lahtiju. Znane so ekipe najboljših reprezentanc, ki krojijo skakalni vrh in se bodo na Finskem potegovale za medalje. V norveško reprezentanco se vračajo skakalci, ki jim je selektor odredil dodaten trening.

Trener norveške reprezentance Alexander Stöckl bo spet okrepil skakalno ekipo, potem ko je pred odhodom na letalnico v Oberstdorf v začetku februarja trojici odredil trening na domačih tleh, zaradi česar so izpustili naslednje tekme svetovnega pokala.

Anders Fannemel, ki je bil takrat razočaran nad Stöcklovo odločitvijo, da mora izpustiti polete, saj je z 251,5 metra svetovni rekorder in uživa v poletih, Johan Andre Forfang in Tom Hilde so vadili, da bi bili na svetovnem prvenstvu v Lahtiju konkurenčni. Na prvenstvu bomo lahko videli, ali je bila taktična odločitev avstrijskega trenerja na čelu Norvežanov, da so izpustili kar šest tekem svetovnega pokala, pravilna ali ne.

Prvi adut Vikingov je tretji skakalec zime Daniel Andre Tande, ekipo šestih skakalcev pa bosta zaokrožila še Andreas Stjernen in Robert Johansson.

Norvežani bodo na večji napravi branili ekipno zlato medaljo iz Faluna 2015, od takratnega moštva pa je zdaj aktiven le še Fannemel.

Brez Freunda, a z aduti za odličja

Stefan Kraft je osrednjo avstrijsko orožje. | Foto: Sportida Stefan Kraft je osrednjo avstrijsko orožje. Foto: Sportida Močno zasedbo bodo kljub odsotnosti Severina Freunda imeli Nemci. Trener Werner Schuster bo v Lahti odpeljal peterico. Andreas Wellinger, Richard Freitag, Markus Eisenbichler, Stephan Leyhe in Karl Geiger so nemški aduti za odličja.

Šest avstrijskih skakalcev bo na Finsko odpeljal Heinz Kuttin. Naši severni sosedi največ upov polagajo na Stefana Krafta, ki je v zadnjem času v izvrstni formi. Ob njem bodo na sever odpotovali še Michael Hayböck, Manuel Fettner, Andreas Kofler, Markus Schiffner in Gregor Schlierenzauer, ki še okreva po padcu na letalnici v Obersdorfu.

Vroči Poljaki bodo imeli že vročo interno tekmo za štiri prosta mesta

Kamil Stoch odhaja na svetovno prvenstvo kot vodilni v svetovnem pokalu. | Foto: Sportida Kamil Stoch odhaja na svetovno prvenstvo kot vodilni v svetovnem pokalu. Foto: Sportida Od svetovnega prvenstva si veliko obetajo v tej zimi vroči Poljaki. Kamil Stoch je prvi favorit za zlato odličje, vse bolj pa je Maciej Kot. Ob njiju bodo v Lahtiju še Piotr Zyla, Stefan Hula, Jan Ziobro in Dawid Kubacki, kar pomeni, da bodo imeli Poljaki že interno tekmo, da si bodo sploh zagotovili enega od štirih prostih mest, kolikor jih ima vsaka reprezentanca na razpolago na posamični tekmi.

Goran Janus bo na prvenstvo prav tako odpeljal šest skakalcev. Z zamudo bo prišel Jurij Tepeš, ki bo doma treniral in izpustil uvodno tekmo na manjši napravi. Zato pa bodo že na začetku odpotovali Domen Prevc, Peter Prevc, Jernej Damjan, Anže Lanišek in Cene Prevc.

Svetovno prvenstvo v Lahtiju se bo začelo 22. februarja, prva moška preizkušnja pa bo 25. februarja na srednji skakalnici. Dan pred tem se bodo za odličja na isti napravi potegovala še dekleta.

Ne spreglejte