Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
5. 1. 2016,
17.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

smuk Kranjska Gora Boštjan Kline Klemen Kosi Andrej Šporn Rok Perko Peter Pen Martin Čater

Torek, 5. 1. 2016, 17.11

6 let, 7 mesecev

S Kekca proti Wengnu in Kitzbühlu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenska smukaška vrsta se po nekaj obetavnih nastopih pripravlja na januarski del sezone, ki prinaša tudi klasične preizkušnje v Wengnu in Kitzbühlu.

"Če si v vrhunskem športu zadovoljen, potem boš v naslednjem trenutku izgubljal z 0:1. Vseeno lahko rečem, da smo v prvih tednih dobili delno potrditev dobrega dela," pred januarskim programom svetovnega pokala, ki prinaša tri smuke, superveleslalom in dve kombinaciji, razmišlja glavni trener slovenske ekipe za hitri disciplini Peter Pen, prežet z mešanimi občutki s prvega dela sezone.

Kar nekaj nastopov in predvsem ekipni napredek ga lahko navdaja z optimizmom, v slabo voljo pa sta ga spravila poškodba Roka Perka in spoznanje, da so bili njegovi izbranci nekajkrat na poti tudi k občutno boljšim dosežkom. "Vsi stremimo k vrhunskemu rezultatu. Toda do tega bomo prišli, ko si ga bomo zaslužili. Do zdaj si ga še nismo. Dokaz so 'mladinske' napake. Je pa razlika med vrhunskostjo in rezultati, ki nikogar ne zanimajo, zelo majhna. Treba je biti le na pravi strani sekunde," razmišlja Pen.

Za trening zadostuje tudi Kekec

Želeni rezultatski preboj, ki ga, vsaj po prikazanem sodeč, v sebi nosi predvsem Boštjan Kline, bo Penova četa iskala v januarskem delu sezone. Ta prinaša preizkušnje na slovitih progah v Wengnu in Kitzbühlu, nato pa še v Garmisch-Partenkirchnu.

Ekipa je po sklopu kondicijskih treningov v omejenem naboru potencialnih vadbišč prve smučarske zavoje v koledarskem letu opravila v Kranjski Gori, in sicer na smučarsko nezahtevni in dokaj ravninski progi Kekec. A ta vseeno prinaša kar nekaj možnosti za smučarsko urjenje.

"V zadnjih dveh mesecih zaradi potovanj in tekmovanj ni bilo časa za intenzivni trening z več ponovitvami. Na Kekcu nam je bilo to omogočeno. Poleg tega pa je prava smučarska umetnost, če si dober in hiter tam, kjer je proga najlažja," pripoveduje trener Pen, ki si v kratkem obeta tudi selitev na zahtevnejšo podkorensko tekmovalno strmino, ki jo tamkajšnji smučarski delavci pospešeno pripravljajo.

Štajerci zadovoljni, Gorenjca (še) ne

"Z dozdajšnjim delom sezone sem zadovoljen. Nisem si zadajal nerealnih ciljev. Tako kot moji sotekmovalcu v ekipi iščem stabilnost, ki bi omogočala nadgrajevanje in pogled proti vrhu," razmišlja Boštjan Kline, ki se je na prvih tekmah največkrat prebil do točk. Sledila sta mu klubska sotekmovalca Klemen Kosi, ki je bil po nekaj zapravljenih priložnostih vidno jezen, in Martin Čater.

Slabše volje sta po prvih tednih gorenjska člana ekipe – poškodovani Rok Perko, ki naj bi se vrnil februarja, in pa Andrej Šporn. Kot rekonvalescent po poškodbi še ni osvojil točke. "Po presenetljivo dobrih občutkih na prvih treningih sem si obetal več. Žal sem delal preveč napak. Vem pa, da glavni del sezone šele prihaja. Prav mi je prišel tudi dodan sklop treningov, saj sem v sezono vstopil s 15 namesto s 60 dnevi na snegu," ocenjuje Šporn.

Ne spreglejte