Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 9. 2008,
11.24

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 2. 9. 2008, 11.24

8 let, 5 mesecev

Robnikova prebila led

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Mateja Robnik je z zmago v veleslalomu južnoameriškega pokala v El Coloradu v Čilu prebila tekmovalni led nove smučarske sezone. Maruša Ferk druga.

Potem ko je nesrečna Ilka Štuhec zaradi hude poškodbe kolena že zapustil Čile in končala sezono, se Mateja Robnik, Maruša Ferk in rekonvalescentka Ana Drev še naprej nemoteno pripravljajo na južni polobli. Prvi dve sta nastopili tudi na veleslalomu južnoameriškega pokala v El Coloradu in bili premočni za konkurenco. Robnikova je z odličnim drugim nastopom skočila na prvo mesto in se veselila prve zmage v sezoni. Na koncu je za slabe 31 stotink sekunde ugnala rojakinjo Ferkovo, tretja pa je bila Francozinja Anemone Marmottan.

V Čile pa je medtem prispela tudi že slovenska moška odprava. Andrej Jerman, Aleš Gorza, Andrej Šporn, Alek Glebov, Andrej Križaj in Rok Perko pod vodstvom trenerja Dejana Poljanška vadijo v La Pravi. "Lanske izkušnje so nam pokazale, da smo veliko odnesli od tega treninga, temu primerni so bili tudi rezultati in upamo, da bo letošnji trening podobno uspel kot lanski," pravi Poljanšek.

Ne spreglejte