Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2007,
8.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2007, 8.53

8 let

Prvi dan posamični preizkušnji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes se na Pokljuki začenja zares. Slovensko biatlonsko središče že trinajstič gosti karavano svetovnega pokala, v sezoni 2007/08 sicer nekoliko bolj zgodaj kot običajno.

Za začetek se bodo najboljše biatlonke in biatlonci pomerili na posamičnih tekmah. Slovenski ljubitelji biatlona se lahko kljub težavam v zadnjih letih naše najboljše predstavnice, Tadeje Brankovič Likozar, ki bo uvodno preizkušnjo zaradi poškodbe rame izpustila, veselijo očitno zelo dobre forme Teje Gregorin, ki v skupnem seštevku svetovnega pokala po dveh tekmovanjih zaseda odlično osmo mesto.

Najboljši letošnji izid je Ihanka s šestim mestom na Finskem dosegla prav v najdaljši, 15-kilometrski preizkušnji, zato bržkone že stežka pričakuje 14. uro, ko se bodo na progo podala dekleta. "Nekoliko sem presenečena nad letošnjimi dobrimi rezultati, pripisujem pa jih dejstvu, da sem trenirala dobro, brez poškodb. Upam, da se bo forma še stopnjevala. Že na Pokljuki pa se bom potrudila prikazati kar največ. Tu namreč še nikoli nisem razočarala, ne sebe in ne navijačev. Upam, da bom letos stopila še stopničko višje," optimistično napoveduje biatlonka, ki je lani na Pokljuki zasedla osmo mesto v šprintu, šesto v zasledovanju in dvanajsto na skupinskem štartu. Poleg Gregorinove bosta slovenske barve branili še Dijana Ravnikar in Andreja Mali, medtem ko bo Brankovič-Likozarjeva poskušala prihraniti čim več moči za sobotni šprint in nedeljsko štafeto.

Bauer bo dokazoval, da zna ustreliti

Ob odsotnosti prvega moža slovenske moške vrste Janeza Mariča, je letos edine točke svetovnega pokala osvojil Klemen Bauer, ki je v šprinterski preizkušnji v Kontiolahtiju v začetku meseca po prvem krogu poskrbel za senzacijo, ko je po prvem streljanju celo prevzel vodstvo, na žalost pa potem s labimn streljanjem zapravil boljšo uvrstitev. "Sama tekma je bila zame naravnost šokantna, to pa je najbrž botrovalo mojemu slabemu streljanju v drugem krogu," je takratno dogajanje povzel Bauer, ki pogreša tudi nasvete najizkušenejšega slovenskega biatlonca: "Marič nam bi bil v veliko pomoč in je nenadomestljiv." Pokljuka je za Ihanca, ki tako kot njegova sokrajana Teja Gregorin in Peter Dokl računa na izdatno podporo s tribun, pravo mesto, da poseže najvišje letos. "S trenerjem sva dobro opravila s tekaškim delom, na bolje pa mi gre tudi v streljanju. Menim, da so bile težave s slednjim predvsem psihične narave, z mojo tehniko namreč ni nič narobe. Veselim se že pokljuške individualne tekme, na kateri bom sam sebi poskušal dokazati, da le znam tudi dobro ustreliti," pravi najmlajši član moške vrste. Poleg njega bodo nastopili še Gregor Brvar, Peter Dokl in Vasja Rupnik.

Velepec opozarja na previsoka pričakovanja

Trener moške reprezentance Uroš Velepec pa vseeno opozarja, naj pričakovanja navijačev in medijev ne presežejo zmožnosti neizkušene vrste. "Rad bi, da se novinarji izogibate ocen kot so 'katastrofalno', 'niso si zaslužili višje' ali 'niso opravičili zaupanja', saj če je kdo od te ekipe pričakoval kaj več, o biatlonu nima pojma," nas je nekoliko okrcal nato pa poprosil za potrpežljivost: "V eni s ezoni se v tem športu ne da napredovati bolj, kot za nekaj odstotkov, prav to pa nam je tudi uspelo. Pri vseh tekmovalcih je napredek že viden, pri nekaterih me je celo presenetil, a fantje zagotovo potrebujejo še nekaj časa, da dozorijo v konkurenčne tekmovalce." Petek bo za tekmovalke in tekmovalce na Pokljuki prost dan, v soboto pa bosta na sporedu šprinterski preizkušnji. Biatlonski spektakel se bo v nedeljo zaključil z boji v ženskih in moških štafetah.


Svetovni pokal Poljuka, 2007:

četrtek, 13. decembra: 11.15, posamična tekma (20 km), moški 14.15, posamična tekma (15 km), ženske sobota, 15. decembra: 11.30, šprint (10 km), moški 14.15, šprint (7,5 km), ženske nedelja, 16. decembra: 10.30, štafeta (7,5 km), moški 14.15, štafeta (6 km), ženske

Ne spreglejte