SiolNET. Sportal Zimski športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Primož Peterka z vse večjo vlogo

1

termometer

Novi trener v ženski skakalni reprezentanci Stane Baloh bo imel prav tako za pomočnika Primoža Peterko, ki pa bo imel še druge zadolžitve.

Slovenski skakalci so že skupinsko aktivni v reprezentančnem programu, medtem ko so dekleta do zdaj vadila s klubskimi trenerji. Pod novim trenerskim vodstvom se bodo zbrala v ponedeljek in začela priprave. Njihov novi "poglavar" je postal Stane Baloh, ki je nadomestil Jožeta Berčiča. Baloh je eden tistih, ki je oral ledino v ženskih skokih. Oba s Primožem Peterko, ki ostaja pomočnik v reprezentanci, sta imela podporo klubov, da bosta na čelu ženskih skokov.

A to ni edino delo, ki čaka našega nekdanjega skakalnega šampiona. Peterka ima namreč pod seboj ženski mladinski program v panožni šoli v Kranju. V Mostecu je s pomočjo reprezentantk vodil tudi kamp za slovenski podmladek (letnik 1998–2003) s ciljem, da bodo dekleta nastopila na Eyofu (evropski festival mladih) in se potegovala za nastop na olimpijskih igrah v Lillehamerju leta 2016. Ponovno delo z mladimi ga čaka konec meseca, vse skupaj pa bo potekalo v okviru Olimpijskega komiteja Slovenije.

Primož bo imel naporno zimo, saj bo ob tekmah svetovnega pokala konec januarja mlado ekipo peljal na Eyof, sledil pa bo takojšen odhod na mladinsko svetovno prvenstvo. A Primož rad opravlja svoje delo, zato mu ne bo nič hudega.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin