Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
21. 12. 2015,
11.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Michael Hayböck Peter Prevc Peter Prevc Engelberg novoletna turneja skoki

Ponedeljek, 21. 12. 2015, 11.54

7 let, 12 mesecev

"Prevcu bomo otežili delo"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Da je Peter Prevc trenutno res v najboljši formi, ne govorijo le njegove zmage, ampak tudi konkurenti. Avstrijec Michael Hayböck je priznal, da bi ga lahko preskočil le ob Petrovi napaki.

Kako je v tej sezoni gledati v hrbet Petru Prevcu, dobro ve avstrijski skakalec Michael Hayböck, ki je bil tako v Nižnem Tagilu kakor tudi v nedeljo v Engelbergu uvrščen na drugo mesto. Obakrat je naš skakalni as prepričljivo slavil zmago.

Še posebej ta v Švici je bila nekaj posebnega, saj je z rekordom skakalnice 142 metrov Hayböcka premagal za kar 19,4 točke.

"Trenutno ga je težko premagati. Moral bi narediti napako, da bi ga lahko. V Innsbrucku in Bischofshofnu (avstrijski del novoletne turneje, op. p.) mu bomo otežili delo. Če bo skakal tako dobro, pa bo zelo težko," je Hayböck za skijumping.pl ponazoril, v kakšni formi je Prevc.

"Avstrijci postajamo vse boljši"

Poudarja tudi, da avstrijska ekipa prihaja v vse boljšo formo, kar jih pred prvim vrhuncem zime navdaja z optimizmom. Pred vrati je namreč novoletna turneja, na kateri so avstrijski skakalci vedno izstopali. V zadnjih sedmih letih so imeli vselej razpoloženega skakalca, ki se je okronal za kralja prestižne turneje.

"Mislim, da je avstrijska ekipa pripravljena. Postajamo boljši. Sam sem v dobri formi. Novoletna turneja je povsem druga zgodba. Upam, da bom skakal tako kot v Engelbergu," pravi Hayböck.

Na prejšnji izvedbi turneje štirih skakalnic, ki se bo tudi letos tradicionalno začela 28. decembra v Oberstdorfu, je bil celo v igri za skupno zmago, ki se je je na koncu veselil njegov prijatelj Stefan Kraft, Prevc pa je bil tretji. Ali je tudi tokrat zmožen skočiti na oder za zmagovalce? "Bomo videli. Potreboval bom tudi nekaj sreče, potem bom lahko na stopničkah. Zdaj je pa to težko, sploh če bo Peter skakal s takšno močjo," je odgovoril Hayböck.

Ne spreglejte