Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2016,
20.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

1

Natisni članek

Tilen Bartol Anže Lanišek Anže Lanišek smučarski skoki Robert Kranjec Peter Prevc Peter Prevc celinski pokal

Petek, 1. 7. 2016, 20.41

6 let, 6 mesecev

Poletni celinski pokal, Kranj, 1. tekma

Dvojna slovenska zmaga v Kranju, Peter Prevc tik pred Rokom Justinom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

1

Zmagovalec prve tekme poletnega celinskega pokala v Kranju je Peter Prevc, ki je prvič na tekmi preizkusil nove Slatnarjeve smuči. Slovenski uspeh je z drugim mestom, za Prevcem je zaostal le 0,7 točke, dopolnil Rok Justin.

Najboljši skakalec zadnje zime je nove Slatnarjeve smuči prvič preizkusil na tekmi in jih krstil z zmago. | Foto: Grega Valančič / Sportida Najboljši skakalec zadnje zime je nove Slatnarjeve smuči prvič preizkusil na tekmi in jih krstil z zmago. Foto: Grega Valančič / Sportida Konec je tekmovalnega počitka za smučarske skakalce, ki so v zadnjih tednih nabirali moč za novo sezono. Prvi preizkus forme so opravili na 109-metrski skakalnici v Kranju, ki ta konec tedna gosti premierni tekmi poletnega celinskega pokala (druga bo na sporedu v soboto ob 9.30).

Na prvi se je najbolje odrezal najboljši skakalec zadnje sezone Peter Prevc, ki je po skoku, dolgem 106 metrov, vodil že po prvi seriji. V drugo je na novih Slatnarjevih smučeh – prvič je z njimi skakal na tekmi – skočil še dlje, 111,5 metra in zadržal vodstvo pred drugim Rokom Justinom, ki mu je bil za petami že po prvem skoku. Justin, ki je kot Prevc v drugo skočil 111,5, je za rojakom na koncu zaostal za 0,7 točke. Tretje mesto je pripadlo tretjemu po prvi seriji Avstrijcu Clemensu Aignerju, ki je za zmagovalcem zaostal slabih sedem točk.

Slovenci so odlično odprli poletno sezono. Zmagovalcu Petru Prevcu se je na odru za zmagovalce pridružil Rok Justin, ki je zaostal le 0,7 točke, tretji je bil Avstrijec Clemens Aigner. | Foto: Grega Valančič / Sportida Slovenci so odlično odprli poletno sezono. Zmagovalcu Petru Prevcu se je na odru za zmagovalce pridružil Rok Justin, ki je zaostal le 0,7 točke, tretji je bil Avstrijec Clemens Aigner. Foto: Grega Valančič / Sportida

Do točk je prišlo še deset Slovencev. Robert Kranjec je v drugo poskočil za šest mest in zasedel šesto mesto, Tomaž Naglič je bil osmi, Jaka Hvala deveti, Matjaž Pungertar 15., Žiga Jelar 17., Anže Lanišek 21., Tilen Bartol 23., Domen Prevc 24., Miran Zupančič 26. in Andraž Pograjc 28. Anže Semenič je bil s 96 metri prekratek za finalno serijo.

Rezultati prve tekme poletnega celinskega pokala

Ne spreglejte