Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
28. 11. 2016,
13.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Žan Kranjec Žan Kranjec Klemen Kosi Rok Perko Boštjan Kline Peter Pen svetovni pokal

Ponedeljek, 28. 11. 2016, 13.30

6 let, 7 mesecev

Plačilni dan za smukače

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

"Čas je, da se zima začne tudi za nas," so ob selitvi v Val d'Isere, kjer se bo ta teden začela nova smukaška sezona, v en glas poudarili člani moške ekipe za hitri disciplini.

Peter Pen je v Val d'Isere odpeljal šesterico tekmovalcev. | Foto: Sportida Peter Pen je v Val d'Isere odpeljal šesterico tekmovalcev. Foto: Sportida

Medtem ko se bo najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec na poti v Val d'Isere, kjer bo skušal v nedeljo potrditi izvrstno četrto mesto iz Söldna, ustavil na treningu v Courmayeurju, pa je ekipa za hitri disciplini pod vodstvom Petra Pena tja odpotovala brez vmesne postaje.

Že v sredo čaka namreč smukače prvi od dveh uradnih treningov pred sobotno uvodno preizkušnjo. Le to je, skupaj s petkovim superveleslalomom in nedeljski veleslalomom, Val d'Isere prevzel po odpovedi preizkušenj v Beaver Creeku.

Kdo bo branil slovenske barve v Val d'Iseru?
Superveleslalom (petek): Boštjan Kline, Klemen Kosi, Martin Čater in Rok Perko
Smuk (sobota): Boštjan Kline, Klemen Kosi, Andrej Šporn in najboljši na treningu (Hrobat, Perko, Čater)
Veleslalom (nedelja): Žan Kranjec in član ekipe za hitri disciplini (Miha Hrobat ali Martin Čater

Pen: 200 dni za hitrih 20 minut  Boštjan Kline - prvo ime ekipe za hitri disciplini | Foto: Sportida Boštjan Kline - prvo ime ekipe za hitri disciplini Foto: Sportida

"Dolgo smo delali, a z jasnim ciljem in namenom – da bi tekmovali. Po odpovedi tekem v Lake Louisu in selitvi programa iz Beaver Creeka v Val d'Isere bo zdaj vendarle napočil trenutek resnice. Gre za svojevrsten plačilni dan. Fantje trenirajo 200 dni na leto, tudi po 12 ur na dan. Zakaj? Za 'pičli' dve minuti na progi, torej za skupno 20 minut v zimi. Toda tudi Usain Bolt gara, pa na koncu teče manj kot 10 sekund," pripoveduje trener Pen, ki se je pretekli teden z ekipo vrnil s priprav v Nakiski v Kanadi.

Čeprav so v Severni Ameriki zaman čakali na začetek sezone, pa mariborski trener ob vrnitvi poudarja, da so bili tamkajšnji treningi zelo kakovostni, obenem pa so fantje na primerjalnih vožnjah s tujo konkurenco dobili prve potrditve dobre pripravljenosti.

Trener svari pred slabimi dnevi

 Po ostrem dvigu rezultatske krivulje se moška ekipa za hitri disciplini pred novim tekmovalnim obdobjem srečuje s še višjimi pričakovanji, tako lastnimi kot tudi okolice.

"Veseli me, da smo z dobrim delom in rezultati slovenskemu smuku povrnili spoštovanje. Kot trener razumem tudi visoka pričakovanja. Opozoril pa bi, da je Boštjan Kline kot najboljši Slovenec devetnajsti smukač svetovnega pokala. To je izhodišče. Razumljivo pa je tudi, da je po dveh drugih mestih želja zmaga. O tem se v ekipi veliko pogovarjamo," odgovarja Pen in dodaja: "Verjamem, da bomo letos navdušili. A prišli bodo tudi slabi dnevi. Takrat bo pomembno, da ostanemo na trdih tleh in predvsem na začrtani poti."

Ne spreglejte