Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
31. 12. 2014,
12.35

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

skoki Peter Prevc Peter Prevc Jernej Damjan Robert Kranjec Matjaž Pungertar novoletna turneja

Sreda, 31. 12. 2014, 12.35

2 leti, 2 meseca

Peter Prevc v kvalifikacijah pred konkurentoma, izzivalec bo grešnik

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pet slovenskih skakalcev si je zagotovilo nastop na prestižni tekmi na novega leta dan v Garmisch-Partenkirchnu, a dobili izjemno neugodne izzivalce. Peter Prevc je skočil v svojem slogu.

Pravega počitka skakalci na novoletni turneji nimajo, saj se prizorišča menjavajo zelo hitro. Po ponedeljkovi tekmi v Oberstdorfu so danes opravili že dva trening skoka in kvalifikacije v Garmisch-Partenkirchnu, kjer bo jutri druga preizkušnja prestižne turneje.

Peter Prevc in Jernej Damjan sta imela nastop na tekmi že zagotovljen, ker sta v skupnem seštevku uvrščena med deset najboljših, od preostale četverice pa je spodletelo le 18-letnemu Anžetu Lanišku, ki je bil z daljavo 116,5 metra prekratek.

Zato pa so bili bolj razpoloženi Nejc Dežman (128,5 m/17. mesto v kvalifikacijah), Robert Kranjec (122,5 m/23.) in Matjaž Pungertar (126,5 m/15.), ki bodo v sredini tekmi nosilci dvobojev, a dobili zelo neugodne izzivalce. Dežman se bo pomeril z izkušenim Avstrijcem Andreasom Koflerjem, Kranjec z Japoncem Juniširom Kobajašijem, Pungertar pa z mladim Nemcem Stephanom Leyhejem.

Prevca čaka grešnik Roman Koudelka

Nosilca bosta na novega leta dan tudi Prevc in Damjan, ki sta bila od slovenskih skakalcev najbolj razpoložena. Prevca je poneslo 133,5 metra, kar je znašalo za tretji rezultat (tekmec bo presenetljivo Čeh Roman Koudelka, ki je bil zaradi dresa diskvalificiran, a bo skakal na tekmi, saj je imel nastop na njej že zagotovljen), Damjan pa je bil z daljavo 129 metrov dvanajsti (tekmec bo mladi Norvežan Johann Andre Forfang) in se uvrstil tik pred Poljaka Kamila Stocha.

Veliki zmagovalec kvalifikacij je postal Norvežan Anders Jacobsen (v skupnem seštevku za Kraftom zaostaja za 37,2 točke), ki je blestel že na treningu, v kvalifikacijah pa skočil 139,5 metra in bil z naskokom najboljši ter napovedal lov za najboljšimi v generalni razvrstitvi. Zaradi zmage v kvalifikacijah je prejel še 2000 evrov nagrade, bo pa tudi jutri med glavnimi kandidati za zmago v Garmisch-Partenkirchnu.

Zelo lepo pa je bilo videti, da sta bila Avstrijca Stefan Kraft in Michael Hayböck, ki sta delala družbo Prevcu na zmagovalnem odru v Oberstdorfu, uvrščena za našim skakalnim asom. Kraft (134,5 m), vodilni v seštevku novoletne turneje, je zaostal za pičle 0,4 točke, Hayböck pa z daljavo 127 m za 6,6 točke. Jutri se nam torej obeta nov spektakel in nepredvidljiv boj za najvišja mesta.

Ne spreglejte