Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
30. 9. 2015,
13.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc skoki

Sreda, 30. 9. 2015, 13.46

8 let

Peter Prevc ima potrditev

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvi mož slovenske skakalne reprezentance Peter Prevc je bil v letošnjem poletju dobro skakalno razpoložen, kar je spodbudno pred zimo, do katere pa mora, kot pravi, urediti še marsikatero stvar.

V skupnem seštevku poletnega grand prixa je bil Peter Prevc šesti skakalec, a je izpustil kar nekaj tekem. Na začetku se je še nekoliko lovil, na zadnjih treh postojankah pa pokazal, da je že zdaj dobro pripravljen. V Courchevelu, Einsidelnu in Hinzebachu je bil namreč dvakrat drugi in enkrat tretji.

Nikdar v zgodovini poleti ni zbral toliko točk, kar je dodaten razlog za optimističen pogled proti zimi.

"S poletjem sem zelo zadovoljen. V Wisli in Hinterzartnu sem začel povprečno. S tem, kar sem tam pokazal, nisem bil zadovoljen. V Courchevelu mi je nato steklo, prav tako pa je bil boljši Einsideln. Po mesecu in pol treninga sem nato skakal še na zaključku grand prixa v Hinzenbachu in bil skoraj povsem na vrhu. Ti rezultati so potrditev, da dobro delam, da so smernice pravilno začrtane in se jih moram držati," se je dotaknil poletnih mesecev.

Večjih sprememb v načinu priprave in izvedbe skokov ni naredil. Nekaj novosti je uvedel le pri prehrani, vendar ne v količinskem, temveč v časovnem smislu.

Pravi, da je z ravnjo skakanja zadovoljen, a ob tem dodaja: "Ni še čas za vriskanje od veselja (smeh, op. p.). Veseli me, ker vidim, kakšne daljave dosegam. Ko bom te napake, ki se mi pojavljajo, odpravil, bo še boljše."

"V načrtu imam še veliko stvari: izgubiti kakšen kilogram, preučiti opremo in sebe naviti"

V poletnem času ni še testiral nove opreme, kar ga v prihodnjih dveh mesecih pred začetkom sezone, ki se začne 20. novembra v Klingenthalu, še čaka: "Bolj sem se osredotočal na tehniko in kondicijo. Zdaj, ko bomo šli na priprave, bom imel več časa. Preizkusil bom tako nove smuči, drese (na leto jih zamenja vsaj deset, op. p.) kakor čevlje."

Med poletjem smo ga lahko večkrat videli, kako se spopada z adrenalinskimi izzivi, ki mu pomenijo nekaj posebnega. Najbolj pa je užival v "letenju z akrobatskim letalom. Zame je bila to najlepša izkušnja. Takšne dogodivščine mi ugajajo, saj dam glavo na pašo. Ne razmišljam in se le predam dogodkom. Tudi spuščanje po ziplinu v Planici je bila zame neka nova izkušnja. Če primerjam s poleti na smučeh, je občutek, ko greš čez mizo in hrbtišče, zelo podoben. Takrat te začne dvigovati. Zanimivo je bilo".

V zadnji sezoni je prav na Letalnici bratov Gorišek lovil priključek k Nemcu Severinu Freundu. Na koncu ga je celo ujel, saj sta imela oba 1729 točk, a je veliki kristalni globus zaradi večjega števila zmag pripadel Freundu. Čeprav se zimska sezona počasi približuje, o njej še ne razmišlja: "V načrtu imam namreč še veliko stvari. Izgubiti bom moral od dva do tri kilograme, preučiti opremo in sebe naviti."

Ne spreglejte