SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Peter Prevc državni prvak

3

termometer

 | Foto:
Državni prvak v smučarskih skokih je drugič v karieri postal Peter Prevc (107,5 in 99,5 metra), drugi je bil Jaka Hvala in tretji Matjaž Pungertar. Robert Kranjec je bil osmi.

V Kranju je potekalo državno prvenstvu v smučarskih skokih. V prvi so bile dosežene povprečne daljave, stotico je namreč zmoglo le osem skakalcev. Najdaljši je bil Peter Prevc, ki je s skokom 107,5 m tudi vodil po polovici tekmovanja. Drugo mesto je zasedal Jaka Hvala, tretji pa je bil Anže Semenič.

V finalni seriji razmere niso bile ugodne za dolge skoke. Vrstni red se drastično ni spremenil, so se pa pomešala imena med najboljšimi tremi. Tako je drugič v karieri državni prvak postal Peter Prevc, čeprav je v drugo pristal pri 99,5 m. Prevc je tako obranil lanskoletni naslov. Drugo mesto je obdržal Hvala, na tretjo pozicijo pa se je povzpel Matjaž Pungertar. Tik pod stopničkami je pristal Matic Benedik, peti je bil Andraž Pograjc, šesti Matic Kramaršič, sedmi Semenič in osmi najboljši slovenski orel v svetovnem pokalu Robert Kranjec. Tekmovanje sta izmed boljših skakalcev izpustila le Jurij Tepeš in Jernej Damjan.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin