Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 4. 2016,
12.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Petek, 1. 4. 2016, 12.07

6 let, 7 mesecev

Slovenski dragulji na Rogli napadajo medalje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Na Rogli bo med 2. in 6. aprilom mladinsko svetovno prvenstvo deskarjev na snegu v paralelnih disciplinah in deskarskem krosu. Slovenijo bodo na prvenstvu zastopali Črt Ikovic, Jure Retuznik in Žiga Ozebek, ki bodo nastopili v obeh paralelnih disciplinah.

Tekmovalo bo več kot sto deskarjev in deskark iz 27 držav, večina ekip že od srede spoznava teren in podlago. Za Slovence bosta že tradicionalno najbolj zanimivi obe moški paralelni tekmi, saj v ženski konkurenci in v krosu tokrat Slovenija nima deskarjev, ki bi bili že pripravljeni za tekme tako visokega ranga.

"Marca smo imeli na Rogli odlične pogoje za trening. Vsi naši deskarji so dobro delali in napredek je očiten. Zadovoljen sem z opravljenim delom in tempiranjem forme, tako da tudi jaz z nestrpnostjo pričakujem tekmi," je optimističen glavni trener naše reprezentance Izidor Šušteršič, za katerega bo to debi na mladinskih prvenstvih. Kot tekmovalec namreč nikoli ni deskal na mladinskem SP.

Slovenija ima dva mladinska svetovna prvaka

Že v soboto se bodo na progi Jasa mladi deskarji pomerili v paralelnem veleslalomu, v nedeljo bo na sporedu še paralelni slalom. Prvenstvo se bo v ponedeljek na progi za kros Mašinžaga nadaljevalo s kvalifikacijami v deskarskem krosu, finalni boji bodo dan pozneje, zaključna tekma MSP pa v sredo, ko bodo pripravili ekipno preizkušnjo v deskarskem krosu.

Pohorci so že pred 22 leti, leta 1994, gostili prvo mladinsko svetovno prvenstvo v deskanju na snegu. Tedaj je med drugimi blestel tudi Avstrijec Sigi Grabner, ki je nato svetovni vrh krojil kar 20 let. Z naslovom mladinskega svetovnega prvaka se lahko pohvalita tudi slovenska deskarja Jure Hafner in Tim Mastnak.

Tim Mastnak se lahko pohvali z naslovom mladinskega svetovnega prvaka. | Foto: Tim Mastnak se lahko pohvali z naslovom mladinskega svetovnega prvaka.

Tokrat strokovnjaki kot velikega favorita za naslov svetovnega prvaka v alpskih disciplinah vidijo 19-letnega Rusa Dmitrija Sarsembajeva, ki že ima bronasto kolajno z lanskega MSP na Kitajskem, kjer je bil tretji v paralelnem veleslalomu. Letos je na tekmah evropskega pokala dvakrat zmagal in bil še sedemkrat v šestnajsterici. Januarja je na Rogli debitiral tudi v svetovnem pokalu in zasedel solidno 26. mesto. Da mu Jasa ustreza, je dokazal tudi na marčevskih tekmah evropskega pokala, kjer je bil osmi in četrti, v slalomu je v neposrednem dvoboju v četrtfinalu ugnal Slovenca Roka Marguča.

Ne spreglejte