Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
9. 3. 2008,
15.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 9. 3. 2008, 15.17

8 let

Mölgg je ubogal trenerja

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Italijan Manfred Mölgg je v Kranjski Gori vendarle premagal zmagoviti urok in prvič v karieri stopil na najvišjo stopničko tekem svetovnega pokala.

Manfred Mölgg: "Zmago bi posvetil sebi. Jasno, tudi staršem, ki so mi nudili oporo. Če se želiš boriti za globus, moraš v Kranjski Gori stopiti na najvišjo stopničko, mi je pred kratkim dejal trener. Ubogal sem in prišel do prve zmage v karieri. Ta podvig mi resnično veliko pomeni, dodal pa bi, da sem zanj trdo garal. Z zmago sem ustvaril tudi pritisk na vodilnega v slalomskem seštevku. Jean Baptiste Grange ima sicer še prednost, a boj je odprt. Že pred sezono sem dejal, da želim poseči v boj za globusa v obeh tehničnih disciplinah. Zaenkrat mi gre dobro."

Ivica Kostelić: "V zadnjem obdobju mi gre smučanje res dobro od nog. Navsezadnje sem zbral po novem letu kar šest uvrstitev na stopničke, žal brez zmage. Ko sem izpolnil moj osnovni cilj in presegel mejo 400 točk, mi je resnično steklo. Tudi pritisk je bil manjši, za nameček pa so se začeli kazati tudi rezultati dobrega treninga hitrih disciplin."

Marcel Hirscer: "Še pred dnevi sem nastopal na mladinskem svetovnem prvenstvu, zdaj pa stojim na odru za zmagovalce ob velikih imenih alpskega smučanja. Lep občutek, ni kaj. O tem sem sanjal že kot otrok."

Mitja Dragšič: "Ohranil sem stabilnost in dober občutek, čeprav je rezultat slabši kot na zadnjih dveh slalomih svetovnega pokala. Konkurenca je izjemna, usodo krojijo tudi stotinke, ki tokrat niso bile povsem na moji strani. Tekmovalci, ki so se v drugem nastopu podajali na progo pred menoj, so zaostajali za sekundo. Vseeno sem se odločil za popoln napad, menim pa, da sem si priložnost za deseterico ali petnajsterico zapravil v prvem nastopu. A tudi ob tistem nastopu bi si težko kaj očital. V danih razmerah bi težko posegel po boljšem rezultatu. Sedaj misli namenjam finalu. Veselim se Bormia. Tam sem nastopil dvakrat in bil dvakrat osmi. Proga mi ustreza, zato bom znova napadel osmo mesto. Ha, ha …"

Mitja Valenčič: "Izgovorov ne morem iskati v štartni številki, saj so tekmovalci okrog mene dokazali, da se je še dalo hitro smučati. Res pa je, da se precej bolje počutim na trdih in ledenih progah. Tam imam boljši oprijem. Tudi postavitev mi ni delala težav. Navsezadnje sem že treniral na progah Anteja Kostelića, ki so bile precej bolj zahtevne od tokratne. Razočaran sem, saj sem od domačega nastopa pričakoval precej več."

Aleš Gorza: "Trudil sem se po najboljših močeh. Nikakor se nisem uspel prebiti nad luknjo, da bi zavoj zaključeval pri vratih. Zaradi tega me je 'vleklo' nazaj in posledice so bile vidne. Nisem imel visokih pričakovanj, saj sem se na progo podal kot zadnji. Slaloma sicer ne mislim odpisati, saj sem lahko konkurenčen. To sem v preteklosti že dokazal."

Matic Skube: "Že v zgornjem delu sem storil napako, kar je pokazal tudi moj vmesi čas. Srednji del mi je dobro uspel. Če bi nadaljeval v podobnem slogu, bi se nemara lahko približal trideseterici. Sledila pa je napaka, ki me je stala uvrstitve."

Matija Zaviršek: "Moj cilj je bil finalni nastop. V nasprotnem primeru se tekme sploh ne bi udeležil. Žal ga nisem izpolnil. Razmere niso bile najbolj ugodne, del krivde pa moram prevzeti tudi nase. V zgornjem delu sem bil še soliden, nato pa sem popustil. Luknje ob količkih so mi vzele veliko moči."

Ne spreglejte