SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kranjski Gori dodatna tekma?

0

termometer

Nedeljski veleslalom svetovnega pokala, ki ga je v Garmisch-Partenkirchnu preprečilo neprimerno vreme, utegne Mednarodna smučarska zveza ponudili Kranjski Gori.

Medtem ko je organizatorjem Zlate lisice ob koncu tedna uspelo pod streho spraviti zgolj eno tekmo, utegne pokal Vitranc v Kranjski Gori obogatiti še tretja preizkušnja. Prav slovensko prizorišče tekem svetovnega pokala namreč v smučarskih krogih omenjajo kot najrealnejšo rešitev za selitev v nedeljo odpovedanega veleslaloma. Ta bi na podkorenski strmini lahko potekal 4. marca, torej vsega en dan pred začetkom 55. pokala Vitranc.

Neuradna novica je že prišla tudi na kranjskogorska ušesa, a generalni sekretar pokala Vitranc Srečko Medven zatrjuje, da uradne ponudbe še niso dobili. Ob tem v isti sapi dodaja, da bi bil s svojo ekipo sposoben izpeljati še tretjo preizkušnjo, a pod pogojem, da s tem ne bi ogrozil obstoječega proračuna.

Ženski tekmi zavrnili, moško bi sprejeli

"Po grobih ocenah bi nas dodatna tekma stala približno 400 tisoč evrov. Gre za stroške dodatnega zavarovanja, logistike, dela, prenočitev … Jasno, stroški so nižji, ker bo infrastruktura stala že zaradi našega tekmovanja. Če nam bodo tekmo res ponudili, se bomo povezali z agencijo Infront in videli, ali bomo našli skupni jezik. Menim, da so možnosti dobre," pravi Medven, ki je imel v začetku leta na mizi ponudbo za prevzem ženskih tekem iz Ofterschwanga. Takrat je presodil, da bi bil proračunski zalogaj v omejenem časovnem obdobju prevelik.

V Kranjski Gori so sicer v zadnjih letih večkrat prevzeli Zlato lisico, leta 2010 pa so Gorenjci svoj program obogatili na račun veleslaloma iz Adelbodna.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin