Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 11. 2008,
17.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 22. 11. 2008, 17.07

8 let

Korpiju zmaga, Jeromel 15.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Finec Janne Korpi je zmagovalec druge tekme deskarskega svetovnega pokala v akrobatskih skokih v Stockholmu, s čimer je ponovil lanski uspeh z istega prizorišča.

Janne Korpi se v Stockholmu očitno počuti zelo dobro, saj je na štadionu, ki je leta 1912 gostil Olimpijske igre, že drugo leto zapored ugnal vso konkurenco. Z dobro izvedenima skokoma "Frontside 1080" in "Cab 900" si je 22-letni Finec prislužil peto zmago v svetovnem pokalu. "Vedno skušam pokazati kar največ, a v tako izostreni konkurenci je res zelo težko priti na vrh," je bil po tekmi zadovoljen Korpi, ki dan pred tekmo zaradi težav z opremo sploh ni treniral na prizorišču. Za 1,3 točke je za FIncem zaostal domačin Chris Sörman, tretje mesto pa je zasedel Belgijec Seppe Smits.

Slovenci so v Stockholmu prvič ostali brez finala, v katerem je po odločitvi na sestanku predstavnikov ekip dan pred tekmo tokrat dobilo prostor dvanajst deskarjev. Še najbolj se je dvanajsterici finalistov približal najmlajši reprezentant Luka Jeromel. Po trinajstem mestu januarja v Gradcu je to njegov drugi najboljši rezultat v karieri. Če je Jeromel z drugim izzidom kariere še lahko zadovoljen, pa lani tretje uvrščeni v skupnem seštevku svetovnega pokala skokov prostega sloga 25-letni Celjan Matevž Petek vsekakor ni.

"Seveda sem močno razočaran, a hkrati š toliko bolj motiviran za naslednjo tekmo. Vem da sem dobro pripravljen. Skok je bil dober, a žal me je pred odskokom potegnilo nekoliko naprej in zato ni bilo potrebne višine," je razočaran Petek, ki pa je pohvalil kolega Jeromla. Po njegovem mnenju bi si mladi deskar za prikazano zaslužil finale, a so se sodniki odločili drugače.

Domen Bizjak je zasedel petindvajseto mesto, Matevž Pristavec pa trideseto mesto v konkurenci več kot šestdesetih deskarjev. V skupnem seštevku discipline je po dveh tekmah na vrhu Finec Peetu Piiroinen, ki je po zmagi v Londonu osvojil peto mesto. Sledita mu Avstrijec Stefan Gimpl ter zmagovalec Stockholma Janne Korpi. V Stiockholmu odsotni Grilc je 22., Jeromel 27. Bizjak in Petek si delita 29. mesto, Pristavec pa je na 42. mestu med triinosemdesetimi deskarji s točkami.

Naslednja tekma svetovnega pokala v skokih prostega sloga bo 6.12. v francoskem Grenoblu.

Ne spreglejte