Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2019,
18.04

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Aksel Lund Svindal Kitzbühel Hannes Reichelt smuk

Četrtek, 24. 1. 2019, 18.04

5 let, 2 meseca

Drugi trening smuka v Kitzbühelu

Smuk v Kitzbühelu že v petek, Svindal odpovedal nastop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Hannes Reichelt | Izkušeni Avstrijec Hannes Reichelt je bil za 23 stotink sekunde hitrejši od Italijana Mattea Marsaglie. | Foto Gulliver/Getty Images

Izkušeni Avstrijec Hannes Reichelt je bil za 23 stotink sekunde hitrejši od Italijana Mattea Marsaglie.

Foto: Gulliver/Getty Images

Tudi na drugem treningu za sobotni smuk za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kitzbühelu je bil najhitrejši domačin. Po Matthiasu Mayerju se je tokrat ura najprej zaustavila pri izkušenem Hannesu Reicheltu, ki je bil za 23 stotink sekunde hitrejši od Italijana Mattea Marsaglie, tretji čas je postavil še en Italijan, in sicer Dominik Paris. Na petkovem smuku zaradi poškodbe kolena ne bo nastopil Norvežan Aksel Lund Svindal,

Miha Hrobat je bil najhitrejši Slovenec na drugem treningu smuka. | Foto: Sportida Miha Hrobat je bil najhitrejši Slovenec na drugem treningu smuka. Foto: Sportida Slovenci so bili na treningu počasni, Miha Hrobat je trening končal na 37. mestu, zaostal je tri sekunde in 18 stotink, Martin Čater je bil 49. (+4:38), Klemen Kosi 52. (+4,94), Tilen Debelak 54. (+5,95), Boštjan Kline pa je bil na nekoliko natančnejšem ogledu proge, zaostal je več kot devet sekund, dlje se je na progi zadržal le en tekmovalec.

Svindal odpovedal nastop

Na treningu ni bilo Norvežana Kjetila Jansruda, ki se je poškodoval pri padcu na prvem treningu, zlomil si je prsta, tako da so ga že operirali. Manjkal je tudi njegov rojak Aksel Lund Svindal.

Svindal si je koleno poškodoval na prvem treningu na Streifu, drugega je nato izpustil, a v četrtek še ni vedel, ali bo nastopil ali ne. Zdaj so se v norveškem taboru odločili, da ne bodo tvegali.

"Letošnja izvedba Kitzbühela bo minila brez mene. Nismo ugotovili nove poškodbe, toda očitno se je prebudila stara. Zato bom smuk jutri izpustil, fantom pa želim veliko uspeha in sreče," je po zdravniškem pregledu v Innsbrucku danes na družbenem omrežju Instagram sporočil Svindal.

Za 36-letnega aktualnega olimpijskega prvaka prvaka bo tako smuk v Kitzbühelu tudi po letošnji sezoni ostal neosvojljiva trdnjava, ima pa že tri zmage na superveleslalomih na tem prizorišču. za zdaj pa se še ni odločil, ali bo nastopil na nedeljskem superveleslalomu.

Vreme poskrbelo za spremembo

Organizatorji moških tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju v Kitzbühelu so zaradi neugodne vremenske napovedi spremenili program tekmovanja. Tako bo po novem smuk na sloviti progi že v petek ob 11.30, v soboto bo na sporedu slalom z vožnjama ob 9.30 in 12.30, v nedeljo pa bo še superveleslalom ob 13.30. Vzrok za spremembo programa je pričakovano močno sneženje na Tirolskem, so sporočili z Mednarodne smučarske zveze.

Patrick Küng
Sportal Nekdanji švicarski smukaški kralj pojasnil, zakaj odhaja
Patrick Küng
Sportal Pred brutalnim Streifom nenadno slovo svetovnega prvaka
Ne spreglejte