Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
19. 2. 2017,
18.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

Natisni članek

Maribor St. Moritz 2017 Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Nedelja, 19. 2. 2017, 18.39

6 let, 6 mesecev

Sprejem za smučarsko junakinjo

Maribor in Ilka Štuhec, drugič, a ne zadnjič #foto #video

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

Natančno en teden po smukaškem zmagoslavju na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu so Mariborčani na posebnem sprejemu glasno pozdravili Ilko Štuhec, ki pa se še ne želi povsem prepustiti čustvom, saj jo čaka še zaključek sezone z bojem za mali kristalni globus.
Ilka Štuhec - slovenska junakinja SP 2017 | Foto: Mario Horvat/Sportida Ilka Štuhec - slovenska junakinja SP 2017 Foto: Mario Horvat/Sportida

Ko se je pred dvema mesecema in pol Ilka Štuhec na mariborskem Trgu Leona Štuklja veselila svojih prvih zmag v svetovnem pokalu (Lake Louise), so ji njeni someščani obljubili, da jo bodo na podoben način še kdaj pričakali. Nova priložnost se je ponudila ob koncu svetovnega prvenstva v St. Moritzu, kjer je 26-letna Štajerka postala svetovna prvakinja v smuku in tako poskrbela za enega največjih uspehov v zgodovini slovenskega alpskega smučanja. Tudi tokrat so dali navijači Štuhčevi jasno vedeti, da so med njenimi nastopi v St. Moritzu dihali z njo in se veselili zmage v najhitrejši disciplini.

Nasvidenje po poti okoli sveta

Čeprav je najboljša aktivna slovenska smučarka znova uživala v središčni vlogi, pa se vendarle še ne želi predati popolnem veselju. Dobro se namreč zaveda, da jo čaka še dodaten tekmovalni mesec, v katerem bi lahko nadgradila sanjsko sezono. Ob boju za vrhunsko uvrstitev v skupnem seštevku svetovnega pokala se ji namreč ponuja predvsem zgodovinska priložnost, da kot prva Slovenka osvojil smukaški globus. Pred zadnjima smukoma ima namreč kar 137 točk prednosti pred Soffio Goggio. Zato se zdi scenarij, po katerem bodo Mariborčani svojo smučarsko junakinjo glasno pozdravili še enkrat, povsem realen. A še pred tem se bo podala na pot okoli sveta, saj jo v prihodnjih tednih čakajo tekme v Švici, Južni Koreji in ZDA.

Fotogalerija
1 / 37
"Ko bomo 'žabarje' nabili …"

"Naša Ilka, z našega hriba," je novo svetovno prvakinjo pozdravil mariborski župan Andrej Fištravec, eden od številnih, ki so Ilki na odru stisnili roko, ji čestitali in ji izročili darilo. V njegovem primeru je bil to ček v višini pet tisoč evrov občinskega denarja. Glasnejši aplavz pa je požel moderator iz priljubljene radijske skupine "Reporter Milan", ki ji je podaril dres NK Maribor in se že ozrl proti sobotnemu derbiju z Olimpijo: "Daj si ga gor, ko bomo 'žabarje' nabili."  Ilka je v smehu zgolj prikimala, kmalu zatem pa v družbi svoje spremljevalne dejala: "Rada pridem na takšne sprejeme in pozdravim takšno množico. Upam, da bomo imeli kmalu še kakšen dober razlog za slavje. Mali globus? Upam, da bo tako."

21. kolajna, prva mariborska

Ilka Štuhec je sicer Sloveniji na svetovnem prvenstvu, ki se je končalo z današnjim moškim slalomom, priborila edino kolajno. Skupno je bila to v zgodovini svetovnih prvenstev že enaindvajseta kolajna za slovensko smučanje. V to zbirko je svoje deleže prispevalo devet smučarjev. V družbi Borisa Strela, Bojana Križaja, Mateje Svet, Tomaža Čižmana, Nataše Bokal, Urške Hrovat, Mitje Kunca in Tine Maze je Ilka prva Mariborčanka, zaradi česar je bilo vzdušje na Trgu Leona Štuklja še toliko bolj prešerno.

Ne spreglejte